250 g
Laksefilet
(Indeholderfisk)4 g
Ga-Laksa
200 ml
Kokosmælk
1 stk
Ingefær
200 g
Pak choi
1 stk
Gulerod
1 stk
Chili
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Curry-on
150 g
Jasminris
1 stk
Gulerod, lilla
¼ tsk
Salt*
3 dl
Vand*
Bring en stor gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, rør rundt og kog på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget.
Riv ingefær fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær gulerødder (uskrællet) i tynde stave. Hak pak choi groft. Hak chili fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerødder i 3-4 min. Tilsæt pak choi, hvidløg og et skvæt vand*, og steg i 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Krydr laks med salt* og peber*, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg i 3-4 min. Overfør til en tallerken. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kokosmælk, Ga-Laksa, Curry-on, salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.] og ingefær. Lad simre under omrøring i 1-2 min.
Anret ris og grøntsager på tallerkener. Top med laks og karrysauce. Drys med chili.