topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesamlaks

Sesamlaks

med søde fritter, agurksalat og persillemayo

Sesamlaks med søde fritter er en vidunderlig fiskeret med spændende tilbehør, der giver perfekt kontrast i smag og tekstur på tallerkenen. Laksen paneres i sesamfrø og steges derefter lækkert sprød. I mellemtiden passer de søde kartofler fritter med hvidløg sig selv i ovnen. Vi laver også en frisk salat med syltet agurk og pære, og en cremet persillemayo.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

2 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 pose

Bredbladet persille

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

10 g

Sesamfrø

½ stk

Pære

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 2)

¼ dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)684 kcal
Energi (kJ)2863 kJ
Fedt40.17 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat44.24 g
Sukker9.2 g
Protein32.27 g
Salt0.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Hvide Løjer & Urter [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20 min, eller indtil gyldne.

Sylt agurk
2

Skær agurk i tynde skiver. Bland agurk, hvidvinseddike, vand* [1/4 dl | 1/2 dl], sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* i en lille skål, og stil til side. Hak persille fint. Bland persille og mayonnaise i en lille skål. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.

Paner laks
3

Fordel sesamfrø på en tallerken. Dup laks tør med køkkenrulle, vend med en smule olivenolie*, og krydr med et stort nip salt* og peber*. Vend laks med skindsiden nedad på tallerkenen med sesamfrø, og tryk let, så paneringen sidder fast.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når fritter har 5 min tilbage. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-4 min.TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav agurksalat
5

Skær pære [1/2 stk, 2P] i tynde skiver. Hæld væde fra agurk. Bland agurk, pære, salat og en smule olivenolie* i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret sesamlaks, fritter og agurksalat på tallerkener. Server med persillemayonnaise.