Hvornår fik du sidst familien til at smile omkring spisebordet? Med denne opskrift kan du være sikker på at sprede glæde - disse saftige koftaer lavet med salatost har en lækker smag, og taboulehen er fyldt med både smag og farve fra grøntsager og urter. En ret, der er hurtig at lave og er lige så tiltalende at se på, som den er god at spise. Fuld score med andre ord!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Rødløg
1 stk
Lime, økologisk
4 g
Middelhavsdrøm
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
250 g
Hakket oksekød
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
100 g
Græsk salatost
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk, piccolo
stk
Agurk
1 stk
Æg
4 dl
Vand
Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Tilsæt bulgur og bouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.
Hak rødløg [1/2 stk, 2 pers.] fint. Bland hakket oksekød, rødløg [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], panko, Middelhavsdrøm, æg* og salatost [1/4 pakke, 2 pers. | 1/2 pakke, 4 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til koftaer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 5-6 min på hver side. VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær lime i både. Hak persille fint. Bland yoghurt, et nip persille og et skvæt limesaft med et nip salt* og peber* i en lille skål.
Hak agurk og tomat fint. Bland færdigkogt bulgur, agurk, tomat og resterende rødløg i en skål. Vend persille, et skvæt limesaft og olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i skålen. Krydr med et nip salt* og peber*.
Anret taboulehsalat og hakkebøffer på tallerkener. Top med en smule salatost. Dryp med persilledressing. Server med resterende limebåde.