Oplev Perus rige og livlige smage med vores Peruviansk stegt laks og chimichurri. Denne ret har en perfekt blanding af krydderurter og friske ingredienser, og inviterer dig til at prøve en traditionel urte-chimichurri og en syrlig "sarsa-salat" med syltede skalotteløg, radiser og mango.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Lime
75 g
Radiser
1 stk
Mango
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Koriander
1 g
Chiliflager
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Laksefilet
4 g
Panamad
50 g
Græsk ost
1 stk
Skalotteløg
3 dl
Vand til ris
¼ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
4 spsk
Olie til chimichurri
¼ tsk
Salt til chimichurri
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til fisk
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver lime.
Skær skalotteløg og radiser i tynde skiver.
Bland et stort skvæt limesaft, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend skalotteløg og radiser i skålen, og stil til side.
Imens, hak koriander, persille og hvidløg meget fint.
Bland persille, koriander, chiliflager, hvidløg, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
TIP: Undlad chiliflager, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Tilsæt mango og olivenolie til skålen med syltet skalotteløg og radiser.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med Panamad og salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret ris, salat og laks på tallerkener.
Top salat med smuldret græsk ost.
Dryp med chimichurri.