Skip to main content
Peruviansk stegt laks og chimichurri
Peruviansk stegt laks og chimichurri

Peruviansk stegt laks og chimichurri

med mango-radise 'sarsa-salat' og basmatiris

Oplev Perus rige og livlige smage med vores Peruviansk stegt laks og chimichurri. Denne ret har en perfekt blanding af krydderurter og friske ingredienser, og inviterer dig til at prøve en traditionel urte-chimichurri og en syrlig "sarsa-salat" med syltede skalotteløg, radiser og mango.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Pesce
Milk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

75 g

Radiser

1 stk

Mango

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Koriander

1 g

Chiliflager

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Laksefilet

4 g

Panamad

50 g

Græsk ost

1 stk

Skalotteløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

¼ tsk

Salt til ris

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

4 spsk

Olie til chimichurri

¼ tsk

Salt til chimichurri

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til fisk

Næringsindhold

Energi (kJ)4449 kJ
Kalorier (kcal)1063 kcal
Fedt62.5 g
Mættet fedt13.2 g
Kulhydrat90.8 g
Sukker21.6 g
Kostfibre5.6 g
Protein38.1 g
Kolesterol100 mg
Salt3.5 g
Potassium563.8 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt løg og radiser
2

Imens, halver lime.

Skær skalotteløg og radiser i tynde skiver.

Bland et stort skvæt limesaft, sukker, vand og salt i en lille skål.

Vend skalotteløg og radiser i skålen, og stil til side.

Lav chimichurri
3

Imens, hak koriander, persille og hvidløg meget fint.

Bland persille, koriander, chiliflager, hvidløg, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.

TIP: Undlad chiliflager, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav sarsasalat
4

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Tilsæt mango og olivenolie til skålen med syltet skalotteløg og radiser.

Steg laks
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med Panamad og salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.

Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Server
6

Anret ris, salat og laks på tallerkener.

Top salat med smuldret græsk ost.

Dryp med chimichurri.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image