Mørt svinekød får fantastisk smag af at blive stegt sammen med sød chilisauce, sojasauce, ingefær og limesaft. De lækre tilbehør byder på sprød, hvidløgsstegt kinesisk broccoli og perfekt kogt jasminris.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kinesisk broccoli
25 ml
Svineschnitzel
150 g
Koriander
4 g
Gulerod
40 g
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)3 dl
Jasminris
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)Rødløg
Hvidløgsfed
Sød chilisauce
Ingefær
Lime, økologisk
Vand*
Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt ris, rør rundt, og kog på lav varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær gulerod i tynde stave. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær kinesisk broccoli i 3 cm store stykker. Hak hvidløg fint. Riv ingefær [½ stk, 2 pers.] fint. Hak koriander groft. Skær lime i både. Skær svinekød i 2 cm tern på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt gulerod, rødløg og kinesisk broccoli, og steg i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. Smag til med salt* og peber*. Overfør til en skål, og dæk til med låg, så grøntsagerne holdes varme.
Bland sød chilisauce, sojasauce, ingefær og et stort skvæt limesaft i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg svinekød i 4-5 min, eller indtil gennemstegt. Tilsæt sauce, når der er 30 sek tilbage af stegetiden, og rør godt rundt indtil gennemvarmet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret ris og grøntsager på tallerkener. Top med svinekød. Drys med koriander. Server med limebåde.