HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprød Kylling
topBanner
Sprød kylling

Sprød kylling

med ovnbagt broccoli & vilde ris

I aften laver vi superlækker, perfekt stegt sprød kylling med spændende tilbehør. Sprød, ovnbagt broccoli, vilde ris og cremet hvidløgsdressing. En favorit for hele familien.

Tags:HurtigBørnevenlig
Allergener:mælkægsennepglutenselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

250 g

Broccoli

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

½ stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

280 g

Kyllingebrystfilet

2 stk

Gulerod

150 g

Basmatiris, vilde

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg* (trin 3)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

3 dl

Vand* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2989.5728 kJ
Kalorier (kcal)714.525 kcal
Fedt18.075 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat82.7093 g
Sukker11.8 g
Protein51.904 g
Salt2.4 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile indtil servering. TIP: Fjern ikke låget.

2

Skær broccoli i små buketter. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-15 min.

3

Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken. Bland panko med Hvide Løjer & Urter og et stort nip salt* og peber* i en anden dyb tallerken.

4

Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et skærebræt. Bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.

5

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 3-5 min på hver side. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. Hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint, og bland med fraiche [1/2 pakke, 2P] og mayonnaise i en lille skål. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

6

Anret ris, broccoli, gulerod og kylling på tallerkener. Server med hvidløgsdressing.