Her byder vi på en rigtig luksuriøs og spændende lørdagsret. Svinekamfilet, broccoli og pak choi steges i ovnen, og får derefter en spændende smag af en glaze med sojasauce, sriracha og sød chilisauce. Mens vi steger kød og grøntsager til perfektion, koger vi hvidløgsris og sylter gulerod!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svinekamfilet
250 g
Broccoli
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulerod
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Sød chilisauce
¼ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 4)
3 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Hvedemel (trin 1)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Dub svinekød tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt* og peber*. Vend svinekød i hvedemel* [1 spsk | 2 spsk] på en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg svinekød i 2-3 min på hver side, og overfør til en bageplade med bagepapir.
Skær broccoli i 2 cm buketter. Skær pak choi i 2 cm skiver. Fordel broccoli på samme bageplade. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag broccoli og svinekød i ovnen i 6-7 min. Tilsæt pak choi, dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt*, og bag videre i 3-4 min.
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1/4 spsk I 1/2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 30 sek. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Bland gulerod, sukker* [1/2 tsk | 1 spsk] og hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P] i en skål, og stil til side.
Pisk sriracha [1/2 pakke, 2P], sojasauce og vand* [1/2 dl | 1 dl] sammen i en mellemstor skål. Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt glace, og lad koge i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Tag panden af varmen, og tilsæt sød chilisauce [1/2 pakke, 2P]. Skær svinekød i tynde skiver.
Anret ris og svinekød i dybe tallerkener. Top med broccoli, pak choi og gulerod. Dryp med glace.