Vi håber I er sultne, fordi aftenens opskrift frister med en masse godt! Vi steger svinekød, som får en fantastisk smag af at blive stegt sammen med sød chilisauce og sojasauce. Vi serverer sød chilistegt svinekød med luftige jasminris og hvidløgsstegt zucchini, gulerod og pak choi.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svinekamfilet
150 g
Jasminris
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Zucchini
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
40 g
Sød chilisauce
½ stk
Lime
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Pak choi
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
Bring vand [3 dl | 6 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Hak pak choi groft. Skær zucchini i tynde, halve skiver. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Pres eller hak hvidløg fint. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg zucchini og gulerod i 3-4 min, og krydr med salt [½ tsk | 1 tsk]. Tilsæt pak choi og hvidløg, og steg videre i 1 min. Bland sød chilisauce, sojasauce og et skvæt limesaft i en lille skål. Overfør stegte grøntsager til en skål med låg.
Krydr svinekød med et nip salt. Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande. Steg svinekød i 1-2 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
Tilsæt sauce til stegepanden, og lad simre i 30 sek, eller indtil let tyknet.
Anret ris og grøntsager på tallerkener. Drys med sesamfrø. Top med svinekød og sauce fra panden. Server med limebåde.