HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSød Chililaks
topBanner
Sød chililaks

Sød chililaks

med hvidløgsstegte grøntsager og luftige ris

Laks er en fantastisk fisk som det er svært ikke at lykkes med. Man skal bare sørge for, at den ikke bliver stegt for længe, så den bliver tør. Server med velsmagende stegte grøntsager, gulerod, peberfrugt og pak choi, som får skøn smag af at steges med hvidløg. Vi topper med en delikat sauce lavet af sød chilisauce, sojasauce og ingefær.

Tags:HurtigBørnevenlig
Allergener:fiskglutensojaselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

250 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Forårsløg

200 g

Pak choi

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

110 g

Zucchini

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2778.6365 kJ
Kalorier (kcal)664.11 kcal
Fedt20.7793 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat84.4536 g
Sukker18.2 g
Protein34.3655 g
Salt4.6 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Hak pak choi groft. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i halve skiver. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og zucchini i 3-4 min. Tilsæt pak choi og hvidløg, og steg videre i 1 min. Bland sød chilisauce, sojasauce, ingefær og et stort skvæt limesaft i en skål. Krydr grøntsager med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Dup laks tør med køkkenrulle, krydr med et nip salt* og peber* på begge sider, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

5

Opvarm samme stegepande på middel varme. Tilsæt chilisauce, og lad simre i 30 sek, eller indtil gennemvarmet.

6

Anret ris, laks og grøntsager i dybe tallerkener. Dryp med chilisauce. Top med forårsløg. Server med limebåde.