
Sød chililaks
med hvidløgsstegte grøntsager og luftige ris
Laks er en fantastisk fisk som det er svært ikke at lykkes med. Man skal bare sørge for, at den ikke bliver stegt for længe, så den bliver tør. Server med velsmagende stegte grøntsager, gulerod, peberfrugt og pak choi, som får skøn smag af at steges med hvidløg. Vi topper med en delikat sauce lavet af sød chilisauce, sojasauce og ingefær.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Jasminris
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Forårsløg
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulerod
4 g
Grøntsagsbouillon
½ stk
Zucchini
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
Fremgangsmåde

Bring vand* [3 dl | 6 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt ris, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Hak pak choi groft. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i halve skiver. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og zucchini i 3-4 min. Tilsæt pak choi og hvidløg, og steg videre i 1 min. Bland sød chilisauce, sojasauce, ingefær og et stort skvæt limesaft i en skål. Krydr grøntsager med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Dup laks tør med køkkenrulle, krydr med et nip salt* og peber* på begge sider, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Opvarm samme stegepande på middel varme. Tilsæt chilisauce, og lad simre i 30 sek, eller indtil gennemvarmet.

Anret ris, laks og grøntsager i dybe tallerkener. Dryp med chilisauce. Top med forårsløg. Server med limebåde.