topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sød chililaks

Sød chililaks

med hvidløgsstegte grøntsager og luftige ris

Laks er en fantastisk fisk som det er svært ikke at lykkes med. Man skal bare sørge for, at den ikke bliver stegt for længe, så den bliver tør. Server med velsmagende stegte grøntsager, gulerod, peberfrugt og pak choi, som får skøn smag af at steges med hvidløg. Vi topper med en delikat sauce lavet af sød chilisauce, sojasauce og ingefær.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Fisk
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Forårsløg

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

½ stk

Zucchini

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)664 kcal
Energi (kJ)2779 kJ
Fedt20.78 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat84.45 g
Sukker18.2 g
Protein34.37 g
Salt3.9 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

 Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt ris, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered grøntsager
2

Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Hak pak choi groft. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i halve skiver. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og zucchini i 3-4 min. Tilsæt pak choi og hvidløg, og steg videre i 1 min. Bland sød chilisauce, sojasauce, ingefær og et stort skvæt limesaft i en skål. Krydr grøntsager med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Dup laks tør med køkkenrulle, krydr med et nip salt* og peber* på begge sider, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Varm chilisauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme. Tilsæt chilisauce, og lad simre i 30 sek, eller indtil gennemvarmet.

Server
6

Anret ris, laks og grøntsager i dybe tallerkener. Dryp med chilisauce. Top med forårsløg. Server med limebåde.