Skip to main content
Sydamerikansk ovnsstegt kylling
 Sydamerikansk ovnsstegt kylling

Sydamerikansk ovnsstegt kylling

med bagt spidskål og chimichurri

På jagt efter et enkelt og velsmagende måltid? Vores Sydamerikanske ovnsstegte kylling med krydrede kartofler og bagt spidskål er lige det! Og i ægte sydamerikansk stil har måltidet masser af aromatiske smagsgivere: En syrlig chimichurri med koriander og chiliflager, en hvidløgsdressing på fraiche, og vores krydderiblandinger Tex-Mex og Panamad.

Tags:
10 min prep
Under 650 kcal
Hvedefri
Comfort Food
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

4 g

Panamad

200 g

Spidskål

1 stk

Koriander

1 g

Chiliflager

1 stk

Lime

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

5 g

Tex-Mex

½ stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til grøntsager

2 spsk

Olie til chimichurri

¼ tsk

Salt til chimichurri

Næringsindhold

Energi (kJ)2520 kJ
Kalorier (kcal)602 kcal
Fedt22.3 g
Mættet fedt5.8 g
Kulhydrat56.7 g
Sukker8 g
Kostfibre8 g
Protein43.7 g
Salt4.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1150 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Tex-Mex og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bag kylling
2

Placer kylling på en anden bageplade med bagepapir, og krydr med salt og Panamad.

Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bag spidskål
3

Skær spidskål i kvarte, pensl med olivenolie, og krydr med salt.

Overfør til bagepladen med kylling, når kyllingen og kartoflerne har 15 min tilbage.

Bag færdig i resterende tid, eller indtil mørt og let gyldent.

Lav chimichurri
4

Imens, hak koriander og hvidløg fint.

Halver lime.

Bland koriander, et skvæt limesaft, chiliflager, olivenolie og salt i en lille skål.

TIP: Undlad chiliflager, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav hvidløgsdressing
5

Bland fraiche, hvidløg og et nip salt og peber i en anden lille skål.

Server
6

Anret kylling, kartofler og spidskål på tallerkener.

Top spidskål med chimichurri.

Server med hvidløgsdressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image