På jagt efter et enkelt og velsmagende måltid? Vores Sydamerikanske ovnsstegte kylling med krydrede kartofler og bagt spidskål er lige det! Og i ægte sydamerikansk stil har måltidet masser af aromatiske smagsgivere: En syrlig chimichurri med koriander og chiliflager, en hvidløgsdressing på fraiche, og vores krydderiblandinger Tex-Mex og Panamad.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
4 g
Panamad
200 g
Spidskål
1 stk
Koriander
1 g
Chiliflager
1 stk
Lime
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
5 g
Tex-Mex
½ stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til grøntsager
2 spsk
Olie til chimichurri
¼ tsk
Salt til chimichurri
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Tex-Mex og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Placer kylling på en anden bageplade med bagepapir, og krydr med salt og Panamad.
Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær spidskål i kvarte, pensl med olivenolie, og krydr med salt.
Overfør til bagepladen med kylling, når kyllingen og kartoflerne har 15 min tilbage.
Bag færdig i resterende tid, eller indtil mørt og let gyldent.
Imens, hak koriander og hvidløg fint.
Halver lime.
Bland koriander, et skvæt limesaft, chiliflager, olivenolie og salt i en lille skål.
TIP: Undlad chiliflager, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Bland fraiche, hvidløg og et nip salt og peber i en anden lille skål.
Anret kylling, kartofler og spidskål på tallerkener.
Top spidskål med chimichurri.
Server med hvidløgsdressing.