HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPandestegte Koftaer
topBanner
Pandestegte koftaer

Pandestegte koftaer

med tomatbulgur og pisket salatostedressing

I aften laver vi vidunderlige koftas, der får et spændende twist af at farsen indeholder Panamad og hvidløg. Et farverigt og indbydende tilbehør er bulgur, kogt med tomatpuré og blandet med citronsaft. Vi serverer vores koftas med en frisk salat med agurk og tomat og en cremet salatostedressing.

Tags:HurtigBørnevenligMax 50g kulhydrater
Allergener:GlutenMælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Panamad

15 g

Panko

(IndeholderGluten)

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

75 g

Yoghurt

(IndeholderMælk)

100 g

Græsk salatost

(IndeholderMælk)

4 g

Kyllingebouillon

85 g

Bulgur

(IndeholderGluten)

½ dåse

Tomatpuré

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

1 tsk

Sukker (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)693 kcal
Energi (kJ)2899 kJ
Fedt32.43 g
Mættet fedt16.5 g
Kulhydrat47.89 g
Sukker13.6 g
Protein46.59 g
Salt6 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme. Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P], kyllingebouillon, sukker [1 tsk | 2 tsk], vand [2,5 dl | 5 dl] og bulgur, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

 

2

Pres eller hak hvidløg fint. Bland hakket svine-/kalvekød, Panamad, æg [1 stk | 2 stk], panko [½ pose, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og hvidløg i en skål, og kydr med et nip peber. Form fars til koftaer (3 pr. person), og overfør til en tallerken.

 

3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet. Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

 

4

Skær citron i både. Bland yoghurt, citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og smuldret salatost i en skål, og mos med en gaffel. Tilsæt vand [1 spsk | 2 spsk], og pisk sammen i 2 min. Krydr bulgur med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og smag til med citronsaft.

 

5

Skær tomat i 2 cm både. Skær agurk i tynde skiver. Bland agurk, tomat, et nip salt og en smule olivenolie i en skål.

 

6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med koftaer og salat. Server med salatostedressing.