
Ovnbagte grøntsager
med græsk salatost & hvidløgsbrød
Den perfekte opskrift når det skal gå hurtigt at få mad i maven, og selvom det er simple ingredienser, kompromitterer du ikke et sekund med smagene! I stedet får du det bedste ud af både tomater, peberfrugter og løg ved at koncentrere smagene i ovnen sammen med en vidunderlig krydderiblanding á la Middelhavet. Dens smagsintensitet kommer til sin ret, når du tilføjer dem til den velsmagende tomatgryden og top med græsk salatost. Server med ristet basilikum og hvidløgsbrød, og nyd hver bid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 pakke
Finthakkede tomater
75 g
Græsk salatost
60 g
Spinat
pakke
Hakkede tomater
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Kikærter
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Basilikum
½ stk
Baguette
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2.5 spsk
Olivenolie
Fremgangsmåde
Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær cherrytomater i halve. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær rødløg i både.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med Middelhavsdrøm. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min.
Hak basilikum fint. Pres eller hak hvidløg fint. Bland basilikum, hvidløg og olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.
Skær brød [½ stk, 2 pers.] over på langs. Smør med hvidløgsolie. Læg på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 5-7 min, eller indtil gylden.
Opvarm hakkede tomater og grøntsagsbouillon i en gryde ved middel varme. Tilsæt grøntsager. Lad simre i 1 min. Tilsæt spinat og en klat smør*. Lad simre under omrøring i 1 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.
Anret grøntsager i dybe tallerkener. Top med smulret salatost [½ pakke, 2 pers.]. Server med hvidløgsbrød.