topBanner
Ovnbagte grøntsager

Ovnbagte grøntsager

med græsk salatost & hvidløgsbrød

Den perfekte opskrift når det skal gå hurtigt at få mad i maven, og selvom det er simple ingredienser, kompromitterer du ikke et sekund med smagene! I stedet får du det bedste ud af både tomater, peberfrugter og løg ved at koncentrere smagene i ovnen sammen med en vidunderlig krydderiblanding á la Middelhavet. Dens smagsintensitet kommer til sin ret, når du tilføjer dem til den velsmagende tomatgryden og top med græsk salatost. Server med ristet basilikum og hvidløgsbrød, og nyd hver bid.

Tags:VegetariskHurtigUnder 600 kcal
Allergener:glutenmælkselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

125 g

Cherrytomater

1 stk

Gul peberfrugt

1 stk

Rødløg

4 g

Middelhavsdrøm

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

210 g

Finthakkede tomater

1 stk

Spinat

½ stk

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 spsk

Olivenolie*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2125 kJ
Kalorier (kcal)508 kcal
Fedt29 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat46 g
Sukker14 g
Protein16 g
Salt3 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft.

Skær cherrytomater i halve.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Skær rødløg i både.

2

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med Middelhavsdrøm. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen.

Bag i ovnen i 15-20 min.

3

Hak basilikum fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland basilikum, hvidløg og olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.

4

Skær brød [½ stk, 2 pers.] over på langs. Smør med hvidløgsolie. Læg på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 5-7 min, eller indtil gylden.

5

Opvarm hakkede tomater og grøntsagsbouillon i en gryde ved middel varme.

Tilsæt grøntsager. Lad simre i 1 min.

Tilsæt spinat og en klat smør*. Lad simre under omrøring i 1 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.

Smag til med salt* og peber*.

6

Anret grøntsager i dybe tallerkener.

Top med smulret salatost [½ pakke, 2 pers.].

Server med hvidløgsbrød.