Dragekødboller og sød kartoffelmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Dragekødboller og sød kartoffelmos

med syltede grøntsager og srirachadressing

Bring lidt spænding til dit middagsbord med vores Dragekødboller og sød kartoffelmos. De ægte dragekødboller spises med spicy srirachadressing - men hvis man er en lidt mere forsigtig drage, er der også mayonnaise på menuen, som smager skønt til kødbollerne. Denne skønne ret er fuld af levende smage, der helt sikkert vil bringe glæde og dragesmil rundt om middagsbordet.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sesam
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Agurk

20 g

Sriracha

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

450 g

Sød kartoffel

40 g

Sød chilisauce

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til kødboller

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3002 kJ
Kalorier (kcal)718 kcal
Fedt34.2 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat67.4 g
Sukker21.9 g
Protein33.9 g
Salt5.2 g

Fremgangsmåde

1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

2

Imens, skær agurk i tynde skiver. 

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.

Vend agurk og gulerod i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

3

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, salt og et nip peber i en stor skål. 

Form fars til kødboller (4 pr. person).

4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Imens, bland sriracha og sød chilisauce i en lille skål.

6

Anret mos, syltede grøntsager og kødboller på tallerkener.

Top voksentallerkener med srirachadressing, og børnetallerkener med mayonnaise.

Drys mos og syltede grøntsager med sesamfrø.