Bring lidt spænding til dit middagsbord med vores Dragekødboller og sød kartoffelmos. De ægte dragekødboller spises med spicy srirachadressing - men hvis man er en lidt mere forsigtig drage, er der også mayonnaise på menuen, som smager skønt til kødbollerne. Denne skønne ret er fuld af levende smage, der helt sikkert vil bringe glæde og dragesmil rundt om middagsbordet.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Agurk
20 g
Sriracha
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
450 g
Sød kartoffel
40 g
Sød chilisauce
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Gulerod
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til kødboller
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær agurk i tynde skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend agurk og gulerod i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, bland sriracha og sød chilisauce i en lille skål.
Anret mos, syltede grøntsager og kødboller på tallerkener.
Top voksentallerkener med srirachadressing, og børnetallerkener med mayonnaise.
Drys mos og syltede grøntsager med sesamfrø.