Skip to main content
Libanesisk linsesalat
Libanesisk linsesalat

Libanesisk linsesalat

med tahinidressing og sprøde za'atarchips

Den kulinariske rejse går til Libanon, og vi overrasker med en masse spændende mad. Lun linsesalat med kål, citron og spidskommenbagt gulerod, løg og rødbede. De sprøde za'atarchips laver du selv af tortillas, olivenolie og skønne krydderier. Og så topper vi med en kølende tahindressing og smuldret salatost.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

25 g

Tahini

(Indeholder: Sesam)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Spidskommen, stødt

1 stk

Hvidløgsfed

195 g

Grønne linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

2 stk

Rødbede

100 g

Blandet salat

8 g

Za'atar

(Indeholder: Sesam)

50 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Gulerod

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Sukker til dressing

3 spsk

Vand til dressing

¼ tsk

Salt til tortillachips

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3642 kJ
Kalorier (kcal)871 kcal
Fedt52.5 g
Mættet fedt14.3 g
Kulhydrat71.1 g
Sukker20.8 g
Protein23.8 g
Salt4.8 g

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær skalotteløg i 1 cm både.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med spidskommen, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav tahinidressing
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint. 

Bland yoghurt, mayonnaise, hvidløg, tahini, salt, sukker og vand i en lille skål.

Forbered za'atarchips
3

Skær tortillabrød i 2 cm firkanter, og bland med en smule olivenolie, za'atar og salt i en stor skål.

Fordel chips på en anden bageplade med bagepapir, og stil til side.

Tilsæt linser
4

Imens, skyl linser under koldt vand i en si.

Fordel linser på bagepladen med grøntsager, når de har 5 min tilbage, og vend sammen.

Sæt za'atarchips i ovnen, og bag i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Lav linsesalat
5

Tag færdige grøntsager og za'atarchips ud, og lad køle af en smule.

Halver citron.

Skyl blandet salat.

Bland blandet salat, et skvæt citronsaft, salt og olivenolie i en stor skål. 

Tilsæt grøntsager og linser, og vend sammen.

Server
6

Anret linsesalat i dybe tallerkener.

Dryp med tahinidressing.

Top med za'atarchips og smuldret græsk ost.

Drys med overskydende za'atar fra bagepladen.