Den kulinariske rejse går til Libanon, og vi overrasker med en masse spændende mad. Lun linsesalat med kål, citron og spidskommenbagt gulerod, løg og rødbede. De sprøde za'atarchips laver du selv af tortillas, olivenolie og skønne krydderier. Og så topper vi med en kølende tahindressing og smuldret salatost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Spidskommen, stødt
150 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2 stk
Gulerod
8 g
Za'atar
(Indeholder Sesam)
½ stk
Citron
2 stk
Rødbede
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ pakke
Grønne linser
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
25 g
Tahini
(Indeholder Sesam)
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
100 g
Blandet salat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
3 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med spidskommen, salt [1/4 | 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, mayonnaise, hvidløg, tahini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [3 spsk | 6 spsk] i en lille skål.
Skær tortillabrød i 2 cm firkanter, og bland med en smule olivenolie, za'atar og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål.
Fordel chips på en anden bageplade med bagepapir, og stil til side.
Imens, skyl linser [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si.
Fordel linser på bagepladen med grøntsager, når de har 5 min tilbage, og vend sammen.
Sæt za'atarchips i ovnen, og bag i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Tag færdige grøntsager og za'atarchips ud, og lad køle af en smule.
Halver citron [½ stk, 2P].
Skyl salat.
Bland salat, et skvæt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.
Tilsæt grøntsager og linser, og vend sammen.
Anret linsesalat i dybe tallerkener.
Dryp med tahinidressing.
Top med za'atarchips og smuldret salatost [½ pakke, 2P].
Drys med overskydende za'atar fra bagepladen.