Libanesisk linsesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanesisk linsesalat

Libanesisk linsesalat

med tahinidressing og sprøde za'atarchips

Den kulinariske rejse går til Libanon, og vi overrasker med en masse spændende mad. Lun linsesalat med kål, citron og spidskommenbagt gulerod, løg og rødbede. De sprøde za'atarchips laver du selv af tortillas, olivenolie og skønne krydderier. Og så topper vi med en kølende tahindressing og smuldret salatost.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Sesam
Gluten
Hvede
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Spidskommen, stødt

150 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

2 stk

Gulerod

8 g

Za'atar

(Indeholder Sesam)

½ stk

Citron

2 stk

Rødbede

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

½ pakke

Grønne linser

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

25 g

Tahini

(Indeholder Sesam)

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Blandet salat

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3716 kJ
Kalorier (kcal)888 kcal
Fedt52.9 g
Mættet fedt14.2 g
Kulhydrat76.6 g
Sukker25.8 g
Protein24.2 g
Salt4.9 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med spidskommen, salt [1/4 | 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Lav tahinidressing
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint. 

Bland yoghurt, mayonnaise, hvidløg, tahini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [3 spsk | 6 spsk] i en lille skål.

Forbered za'atarchips
3

Skær tortillabrød i 2 cm firkanter, og bland med en smule olivenolie, za'atar og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål.

Fordel chips på en anden bageplade med bagepapir, og stil til side.

Tilsæt linser
4

Imens, skyl linser [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si.

Fordel linser på bagepladen med grøntsager, når de har 5 min tilbage, og vend sammen.

Sæt za'atarchips i ovnen, og bag i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Lav linsesalat
5

Tag færdige grøntsager og za'atarchips ud, og lad køle af en smule.

Halver citron [½ stk, 2P].

Skyl salat.

Bland salat, et skvæt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål. 

Tilsæt grøntsager og linser, og vend sammen.

Server
6

Anret linsesalat i dybe tallerkener.

Dryp med tahinidressing.

Top med za'atarchips og smuldret salatost [½ pakke, 2P].

Drys med overskydende za'atar fra bagepladen.