Krydrede oksekødboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydrede oksekødboller

Krydrede oksekødboller

med sprød salat og valnødde-urteyoghurt

I humør til krydrede kødboller? Vores Oksekødboller med citronpeber og urter er indbegrebet af krydret lækkerhed, med kartoffelbåde og en spændende dip af yoghurt, persille og hakkede valnødder, der giver en pirrende og frisk pause fra det sædvanlige.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Hvide Løjer & Urter

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

300 g

Kartofler

40 g

Rucola

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

½ stk

Løg

2 g

Citronpeber

1 stk

Æble

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til dressing

1 spsk

Vand til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2750 kJ
Kalorier (kcal)657 kcal
Fedt35.8 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat50.9 g
Sukker11.5 g
Protein33.8 g
Salt6.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered kødboller
2

Imens, riv løg groft.

Bland hakket oksekød, løg, Hvide Løjer & Urter, citronpeber, æg, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person).

Steg kødboller
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede).

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Imens, skyl rucola.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Skræl agurk til lange, tynde bånd.

Bland agurk, æble, rucola, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Lav valnødde-urteyoghurt
5

Hak valnødder groft.

Hak persille fint.

Bland yoghurt, valnødder, persille, vand, salt og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret kartofler, kødboller og salat på tallerkener.

Server med valnødde-urteyoghurt.