Alle elsker pizza, og man behøver heldigvis aldrig blive træt af dem, da der er så mange måder man kan variere dem på. Her byder vi på en super spændende kartoffelpizza med ricotta, karamellisert løg, rosmarin og rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Pizzadej
(Indeholder: Hvede, Gluten)
300 g
Kartofler
1 stk
Rosmarin
100 g
Ricotta
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Hvidløgsfed
20 g
Rucola
1 stk
Rødløg
15 ml
Balsamico
1 stk
Æble
1 stk
Agurk, piccolo
stk
Agurk
2 spsk
Vand
efter behov
Sukker
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler i tynde skiver. Overfør til en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Fordel i et jævnt lag. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
Hak rosmarin [1 stilk, 2 pers. | 2 stilke, 4 pers.] fint. Hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær æble i tynde skiver. Hak agurk groft. Bland ricotta, hvidløg og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg under omrøring i 4-5 min, og skru ned til lav varme. Tilsæt balsamico, vand* (se ingrediensliste) og et nip sukker*, og steg i yderligere 3 min.
Placer pizzadej (og medfølgende bagepapir) på en bageplade. Fordel ricottablanding på pizzaen. Top med kartofler, rosmarin og mozzarella. Bag pizzaen i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og sprød. Krydr med et stort nip salt* og peber*.
Vend agurk, æble og halvdelen af rucola [1/4 pose, 2 pers. | 1/2 pose, 4 pers.] med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.
Top pizzaen med karamelliserede rødløg og lidt rucola. Server med rucolasalat.