Mørt kyllingebryst i selskab med honning og harissa er altså noget for sig. Når det serveres med syltede rødløg, sprød salat, krydret bulgur og hvidløgsyoghurt bliver det faktisk ikke meget bedre. En let og enkel aftensmad til dage hvor det godt må gå lidt tjept.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder: Selleri, Sennep)
1 stk
Løg
1 stk
Citrusfrugt
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)
280 g
Kyllingebryst
4 g
Harissa-krydderi
12.5 g
Honning
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
½ stk
Glaskål, hvid
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til sauce
1 dl
Vand til sauce
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, Hello Sunrise og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver, og halver citrusfrugt.
Bland et stort skvæt citrusfrugtsaft, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, og bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med harissa-krydderi, salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
Tilsæt smør, honning og vand, og steg i 1 min, eller indtil saucen er let tyknet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skræl glaskål, og skær glaskål og agurk i 1/2 cm tynde stave.
Bland glaskål, agurk, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Anret bulgur, kylling, rødløg og salat i skåle.
Top bulgur og kylling med sauce fra stegepanden og pinjekerner.
Server med hvidløgsyoghurt.