topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk inspireret kylling

Græsk inspireret kylling

med kartofler, tomatsalat & tzatziki

Det græske køkken er kendt for sine mange gode retter, men hvis du vil prøve græskinspireret hjemmelavet mad, er denne ret en af ​​de første på listen! BBQ-marineret kylling med kartoffelbåde og tzatziki er uovertruffen comfort food, og hemmeligheden er at presse citron over kartoffelbådene, før de skubbes ind i ovnen. Det giver dem en magisk god smag, der løfter hele retten. Grækerne har styr på det der med at lave mad!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Citron, økologisk

stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

15 ml

Balsamico

500 g

Kartofler

1 stk

Agurk, piccolo

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)239 kcal
Energi (kJ)1000 kJ
Fedt7 g
Mættet fedt3.3 g
Kulhydrat5.83 g
Sukker3.9 g
Protein37.51 g
Salt1.2 g

Fremgangsmåde

Skær kartofler i både
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær citron i både. Skær kartofler (uskrællet) i både.

Bag kartofler
2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie* og citronsaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min. Skær rødløg i både (gem 1-2 både til trin 5).

Bland tzatziki
3

Riv hvidløg [½ stk, 2 pers.] fint. Riv agurk groft, og pres væde fra i et rent viskestykke. Bland agurk, yoghurt og hvidløg i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.

Tilbered kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*. Brun i 2 min på hver side, og overfør til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg på samme bageplade. Bag i ovnen i 10-12 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Hak resterende rødløg fint. Hak tomat groft. Hak persille groft (gem lidt til anretning). Bland rødløg, tomat, persille, balsamico og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.

Server
6

Anret kylling, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Top med resterende persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image