HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGræsk Inspireret Kylling
topBanner
Græsk inspireret kylling

Græsk inspireret kylling

med kartofler, tomatsalat & tzatziki

Det græske køkken er kendt for sine mange gode retter, men hvis du vil prøve græskinspireret hjemmelavet mad, er denne ret en af ​​de første på listen! BBQ-marineret kylling med kartoffelbåde og tzatziki er uovertruffen comfort food, og hemmeligheden er at presse citron over kartoffelbådene, før de skubbes ind i ovnen. Det giver dem en magisk god smag, der løfter hele retten. Grækerne har styr på det der med at lave mad!

Tags:Under 650 kcal
Allergener:mælksulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

325 g

Tomat

75 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

15 ml

Citron, økologisk

Agurk

Yoghurt

(Indeholdermælk)

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

Kartofler

Bredbladet persille

Rødløg

Hvidløgsfed

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1000.0805 kJ
Kalorier (kcal)239.025 kcal
Fedt7 g
Mættet fedt3.3 g
Kulhydrat5.825 g
Sukker3.9 g
Protein37.5125 g
Salt1.2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær citron i både. Skær kartofler (uskrællet) i både.

2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie* og citronsaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min. Skær rødløg i både (gem 1-2 både til trin 5).

3

Riv hvidløg [½ stk, 2 pers.] fint. Riv agurk groft, og pres væde fra i et rent viskestykke. Bland agurk, yoghurt og hvidløg i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*. Brun i 2 min på hver side, og overfør til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg på samme bageplade. Bag i ovnen i 10-12 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Hak resterende rødløg fint. Hak tomat groft. Hak persille groft (gem lidt til anretning). Bland rødløg, tomat, persille, balsamico og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.

6

Anret kylling, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Top med resterende persille.