Skip to main content
Cremet baconpasta

Cremet baconpasta

med syrlig tomatsalat og frisk persille

Lav denne ret en dag når I er ekstra sultne - vi garanterer at I allesammen vil rulle mætte fra bordet. Carbonara er en af de få pastaretter, hvor det ikke er fastlagt præcis hvilken pasta, der skal bruges. I aften laver vi den med rigatoni, som er kendt for at være en ægte sovsetyv! Til en tung pastaret passer en henrivende tomatsalat med sursød balsamico perfekt!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Pasta

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

60 g

Blandet salat

1 stk

Tomat

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Bredbladet persille

140 g

Bacon, tern

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

200 g

Champignon

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 2)

Næringsindhold

Energi (kJ)3515 kJ
Kalorier (kcal)840 kcal
Fedt41.7 g
Mættet fedt20.1 g
Kulhydrat73 g
Sukker10.4 g
Kostfibre5.3 g
Protein38.8 g
Kolesterol0.2 mg
Salt1.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille fint. Skær svampe i tynde skiver. Skær tomat i 1 cm tern. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.

Lav æggeblanding
2

Bland æggeblomme* [2 stk I 4 stk], madlavningsfløde og finrevet ost i en skål, og krydr med et stort nip salt og peber*. Pisk sammen med en gaffel, og stil til side. TIP: Ved kun at bruge æggeblommen bliver saucen ekstra cremet.

Kog pasta
3

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil ‘al dente'. Gem en smule pastavand [½ dl | 1dl], og hæld resten fra.

Steg bacon og svampe
4

Opvarm en stor stegepande på høj varme. Steg bacon i 3-4 min, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Tilsæt svampe og hvidløg, og steg i 4-5 min, eller indtil bløde. Skru ned til middel varme, tilsæt pasta, og vend sammen. TIP: Bland alt i gryden, hvis der ikke er plads nok i stegepanden.

Tilsæt æggeblanding
5

Tilsæt æggeblanding, et skvæt pastavand, bacon og halvdelen af persille, og lad simre under omrøring i 2 min. Smag til med salt* og peber*. Bland salat, tomat, balsamico og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. 

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener. Drys med resterende persille. Server med tomatsalat.