Ugens opskrift på fisk frister med en masse spændende ingredienser. Vi krydrer ørred med vores eget cajunkrydderi, som vi kalder Ay Cajun-ba, og steger den sprød og gylden. Vi serverer vores cajunstegte ørred med velduftende kokosris, stegt spidskål toppet med chimichurri med hvidløg, koriander og lime og spicy srirachamayo med lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Spidskål
1 stk
Lime
½ stk
Hvidløgsfed
2 g
Ay Cajun-ba
½ g
Chiliflager
250 g
Ørred
1 stk
Koriander
150 g
Langkornede hvide ris
100 g
Vegansk srirachamayonnaise
15 g
Kokosmel
1 spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til chimichurri
1 spsk
Vand til chimichurri
¼ tsk
Sukker til chimichurri
¼ tsk
Salt til chimichurri
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg kokosmel i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak koriander fint.
Halver lime.
Halver spidskål på langs.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg spidskål med salt og et nip peber i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Ay Cajun-ba og salt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, bland hvidløg, koriander, olivenolie, vand, sukker, salt, et nip peber og et skvæt limesaft i en lille skål.
Bland srirachamayonnaise, et skvæt limesaft og et skvæt vand i en anden lille skål.
Anret kokosris, fisk og spidskål på tallerkener.
Top spidskål med chimichurri, og drys med chiliflager.
Server med srirachamayonnaise.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke
er til stærk mad.