Skip to main content
Cajunstegt ørred
Cajunstegt ørred

Cajunstegt ørred

med kokosris og stegt spidskål

Ugens opskrift på fisk frister med en masse spændende ingredienser. Vi krydrer ørred med vores eget cajunkrydderi, som vi kalder Ay Cajun-ba, og steger den sprød og gylden. Vi serverer vores cajunstegte ørred med velduftende kokosris, stegt spidskål toppet med chimichurri med hvidløg, koriander og lime og spicy srirachamayo med lime.

Tags:
Hurtig
Spis mig først
Allergener:
Sulfitter
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Spidskål

1 stk

Lime

½ stk

Hvidløgsfed

2 g

Ay Cajun-ba

½ g

Chiliflager

250 g

Ørred

1 stk

Koriander

150 g

Langkornede hvide ris

100 g

Vegansk srirachamayonnaise

15 g

Kokosmel

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til chimichurri

1 spsk

Vand til chimichurri

¼ tsk

Sukker til chimichurri

¼ tsk

Salt til chimichurri

Næringsindhold

Energi (kJ)4171 kJ
Kalorier (kcal)997 kcal
Fedt61.1 g
Mættet fedt11.6 g
Kulhydrat76.3 g
Sukker7.7 g
Kostfibre5.9 g
Protein33.3 g
Salt4 g
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Lav kokosris
1

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg kokosmel i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak koriander fint.

Halver lime.

Halver spidskål på langs.

Steg spidskål
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg spidskål med salt og et nip peber i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken.

Steg fisk
4

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Ay Cajun-ba og salt.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg fisk med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav chimichurri
5

Imens, bland hvidløg, koriander, olivenolie, vand, sukker, salt, et nip peber og et skvæt limesaft i en lille skål. 

Bland srirachamayonnaise, et skvæt limesaft og et skvæt vand i en anden lille skål.

Server
6

Anret kokosris, fisk og spidskål på tallerkener. 

Top spidskål med chimichurri, og drys med chiliflager.

Server med srirachamayonnaise.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke
er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image