Skip to main content
Asiatiske nudler

Asiatiske nudler

med kylling, peanutssauce & syltet agurk

En rigtig god weekend må gerne starte med en fantastisk fredagsmiddag, og vi har den rigtige opskrift! Asiatiske nudler med kylling i en cremet peanutsauce med kokosmælk og hvidløg. De sprøde syltede agurker laver du hurtigt og nemt selv.

Tags:
Børnevenlig
Nem
Proteinrig
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

stk

Agurk

1 stk

Agurk, piccolo

25 ml

Hvidvinseddike

1 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rød chili

1 stk

Forårsløg

200 g

Fuldkornsnudler

(Indeholder: Gluten)

4 g

Goan Xacuti

200 ml

Kokosmælk

4 g

Kyllingebouillon

300 g

Kyllingebryststrimler

1 stk

Lime, økologisk

25 g

Peanutbutter

(Indeholder: Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt

3 tsk

Sukker

½ dl

Vand

Næringsindhold

Energi (kJ)3327 kJ
Kalorier (kcal)795 kcal
Fedt26.2 g
Mættet fedt16.7 g
Kulhydrat76.5 g
Sukker11.1 g
Kostfibre11.9 g
Protein56.1 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Sylt agurk
1

Bring en stor gryde med vand* i kog. Skær agurk i 1 cm tern. Bland agurk, hvidvinseddike, sukker*, vand* (se ingrediensliste) og salt* [1/2 tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.] i en skål.

Forbered råvarer
2

Skræl gulerod, og skær i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skær lime i både. Hak forårsløg fint. Snit chili [½ stk, 2 pers.] fint. 

Steg kylling
3

Skær kylling i 5 cm store stykker på et andet skærebræt. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min. Tilsæt gulerod, og steg i yderligere 2 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Kog nudler
4

Hæld nudler i det kogende vand*, og kog i 2-3 min. Hæld vand fra, og vend nudler med en smule olivenolie* i gryden.

Lav peanutsauce
5

Tilsæt hvidløg, peanutbutter, goan xacuti, sojasauce, kokosmælk og bouillon til stegepanden med kylling. Lad simre i 5 min. Tilsæt nudler, rør godt rundt, og lad simre i yderligere 2-3 min. Smag til med limesaft, salt* og peber*. Hæld væde fra agurk gennem en si. 

Server
6

Anret nudler og kylling i peanutssauce i dybe tallerkener. Top med forårsløg og chili. Server med limebåde. TIP: Server chilien ved siden af, hvis ikke alle er til stærk mad.