HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kylling
topBanner
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med hvidløgsris & peanuts

Kylling behøver ikke at være tør og kedelig; i denne opskrift har vi aromatiseret med en lækker marinade med asiatiske hints af soja, ingefær, lime, honning og et lille strejf af chili. Risene har også fået smagfuld kærlighed og serveres med et aromatisk hvidløgstouch. Top retten med crunchy peanuts, og du har en kulinarisk middag at se frem til!

Tags:Under 650 kcalBørnevenlig
Allergener:glutensojajordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

1 stk

Chili

1 stk

Lime

1 stk

Forårsløg

1 stk

Gulerod

12.5 g

Zucchini

25 ml

Honning

150 g

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

300 g

Jasminris

20 g

Kyllingebryst, strimler

1.5 spsk

Peanuts

(IndeholderjordnødderKan indeholdesesam, nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør* (trin 1)

¼ tsk

Olivenolie* (trin 3)

3 dl

Salt* (trin 1)

Vand* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)611.78 kcal
Energi (kJ)2559.6875 kJ
Fedt15.2882 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat74.8023 g
Sukker10.1 g
Protein43.7334 g
Salt2.7 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl I 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk, 2P. | 1/2 tsk, 4P], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Riv ingefær fint. Snit chili fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Snit forårsløg fint. Skær gulerod i tynde stave. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

3

Bland ingefær, limeskal, chili, honning [1/2 pakke, 2P], sojasauce, et skvæt limesaft og olivenolie* [1 spsk | 1 spsk] i en lille skål. TIP: Undlad at bruge chillien, hvis ikke alle er til stærk mad.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min, eller indtil gennemstegt. Tilsæt halvdelen af forårsløg, krydr med et nip salt* og peber*, og steg i 2-3 min. Overfør til en skål. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og zucchini i 4-5 min. Tilsæt stegt kylling og forårsløg. Tilsæt marinade, og lad simre i 2-3 min.

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling, grøntsager, peanuts og resterende forårsløg. Server med limebåde.