Kylling behøver ikke at være tør og kedelig; i denne opskrift har vi aromatiseret med en lækker marinade med asiatiske hints af soja, ingefær, lime, honning og et lille strejf af chili. Risene har også fået smagfuld kærlighed og serveres med et aromatisk hvidløgstouch. Top retten med crunchy peanuts, og du har en kulinarisk middag at se frem til!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Forårsløg
1 stk
Gulerod
½ stk
Zucchini
12.5 g
Honning
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
300 g
Kyllingebryststrimler
20 g
Peanuts
1.5 spsk
Smør (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl I 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk, 2P. | 1/2 tsk, 4P], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Riv ingefær fint. Snit chili fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Snit forårsløg fint. Skær gulerod i tynde stave. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland ingefær, limeskal, chili, honning [1/2 pakke, 2P], sojasauce, et skvæt limesaft og olivenolie* [1 spsk | 1 spsk] i en lille skål. TIP: Undlad at bruge chillien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min, eller indtil gennemstegt. Tilsæt halvdelen af forårsløg, krydr med et nip salt* og peber*, og steg i 2-3 min. Overfør til en skål. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og zucchini i 4-5 min. Tilsæt stegt kylling og forårsløg. Tilsæt marinade, og lad simre i 2-3 min.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling, grøntsager, peanuts og resterende forårsløg. Server med limebåde.