topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med hvidløgsris & peanuts

Kylling behøver ikke at være tør og kedelig; i denne opskrift har vi aromatiseret med en lækker marinade med asiatiske hints af soja, ingefær, lime, honning og et lille strejf af chili. Risene har også fået smagfuld kærlighed og serveres med et aromatisk hvidløgstouch. Top retten med crunchy peanuts, og du har en kulinarisk middag at se frem til!

Tags:
Under 650 kcal
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

1 stk

Rød chili

1 stk

Lime

1 stk

Forårsløg

1 stk

Gulerod

½ stk

Zucchini

12.5 g

Honning

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

300 g

Kyllingebryststrimler

20 g

Peanuts

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 spsk

Smør (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)612 kcal
Energi (kJ)2560 kJ
Fedt15.29 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat74.8 g
Sukker10.1 g
Protein43.73 g
Salt2.7 g

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl I 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk, 2P. | 1/2 tsk, 4P], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Riv ingefær fint. Snit chili fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Snit forårsløg fint. Skær gulerod i tynde stave. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland marinade
3

Bland ingefær, limeskal, chili, honning [1/2 pakke, 2P], sojasauce, et skvæt limesaft og olivenolie* [1 spsk | 1 spsk] i en lille skål. TIP: Undlad at bruge chillien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min, eller indtil gennemstegt. Tilsæt halvdelen af forårsløg, krydr med et nip salt* og peber*, og steg i 2-3 min. Overfør til en skål. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg grøntsager
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og zucchini i 4-5 min. Tilsæt stegt kylling og forårsløg. Tilsæt marinade, og lad simre i 2-3 min.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling, grøntsager, peanuts og resterende forårsløg. Server med limebåde.