topBanner
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med hvidløgsris & peanuts

Kylling behøver ikke at være tør og kedelig; i denne opskrift har vi aromatiseret med en lækker marinade med asiatiske hints af soja, ingefær, lime, honning og et lille strejf af chili. Risene har også fået smagfuld kærlighed og serveres med et aromatisk hvidløgstouch. Top retten med crunchy peanuts, og du har en kulinarisk middag at se frem til!

Tags:BørnevenligUnder 600 kcal
Allergener:mælkglutensojajordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

1 stk

Chili

1 stk

Lime

1 stk

Forårsløg

1 stk

Gulerod

½ stk

Zucchini

12.5 g

Honning

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

20 g

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

280 g

Kyllingebrystfilet

150 g

Jasminris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

20 g

Smør*

(Indeholdermælk)

1 tsk

Olivenolie*

300 ml

Vand*

¼ tsk

Salt*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2395 kJ
Kalorier (kcal)573 kcal
Fedt8 g
Mættet fedt2 g
Kulhydrat78 g
Sukker12 g
Protein45 g
Salt3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme.

Svits hvidløg i 1-2 min.

Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 12 min.

Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Riv ingefær.

Snit chili fint.

Skær lime i både.

Hak forårsløg fint.

Skær gulerod i tynde stave.

Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver.

3

Bland ingefær, chili, honning [1/2 pakke, 2 pers.], sojasauce, et skvæt limesaft og olivenolie* [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.] i en lille skål.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Skær kylling i 1 cm tykke strimler. Steg i 5-6 min.

Tilsæt 1/2 forårsløg. Krydr med salt* og peber*. Steg i 2-3 min. Stil til side i en skål.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme.

Steg gulerod og zucchini i 4-5 min.

Tilsæt stegt kylling og forårsløg.

Tilsæt marinade. Lad simre i 2-3 min.

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med kylling, grøntsager, peanuts og resterende forårsløg.

Server med limebåde.