Skip to main content
Stegt laks på kokosmælk-limesauce | Blend selv

Stegt laks på kokosmælk-limesauce | Blend selv

med miso, jasminris og pak choi

I dag forkæler vi dig med laksefilet på den smukkeste grønne sauce. Den er inspireret af asiatiske smage, og indeholder kokosmælk, lime, porre, misopasta og ikke mindst spinat, der giver den indbydende farve. Blend saucen for et elegant tvist. Top med cashewnødder, frisk chili og koriander, og nyd en middag lidt ud over det sædvanlige.

Tags:
Mælkefri
Allergener:
Pesce
Tree nuts
Celery
Hvede
Soja
Gluten
Egg
Senf

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

150 g

Jasminris

1 stk

Hvidløgsfed

180 ml

Kokosmælk

½ stk

Porre

20 g

Cashewnødder

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

60 g

Spinat

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Koriander

2 tsk

Ingefær

30 g

Misopasta

5 g

Ginger Ninja

1 stk

Pak choi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

Næringsindhold

Energi (kJ)3838 kJ
Kalorier (kcal)917 kcal
Fedt48.9 g
Mættet fedt19.5 g
Kulhydrat79.4 g
Sukker7.2 g
Kostfibre5.7 g
Protein38.6 g
Kolesterol100 mg
Salt6.4 g
Potassium793.8 mg
Calcium63.9 mg
Iron1.3 mg

Fremgangsmåde

1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

2

Imens, riv ingefær og hvidløg fint.

Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

Halver pak choi på langs.

Skær lime i kvarte.

3

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist cashewnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg porre, ingefær og hvidløg i 1-2 min.

Tilsæt kokosmælk, vand, misopasta, grøntsagsbouillon, spinat, et stort skvæt limesaft og et nip peber.

Kog i 3-4 min, indtil spinat er faldet sammen og sauce er let tyknet.

4

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og Ginger Ninja.

Krydr pak choi med et nip salt og peber. 

Steg pak choi og laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend pak choi og laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

5

Overfør sauce til en høj kande, og blend indtil glat.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Hak koriander fint. 

TIP: Hvis du ikke har en blender, kan du servere saucen, som den er. - Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.

6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret laks, pak choi og sauce på tallerkenerne.

Top med cashewnødder, koriander og chili.

Server med resterende limebåde.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image