I dag forkæler vi dig med laksefilet på den smukkeste grønne sauce. Den er inspireret af asiatiske smage, og indeholder kokosmælk, lime, porre, misopasta og ikke mindst spinat, der giver den indbydende farve. Blend saucen for et elegant tvist. Top med cashewnødder, frisk chili og koriander, og nyd en middag lidt ud over det sædvanlige.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
180 ml
Kokosmælk
½ stk
Porre
20 g
Cashewnødder
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
60 g
Spinat
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Koriander
2 tsk
Ingefær
30 g
Misopasta
5 g
Ginger Ninja
1 stk
Pak choi
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til fisk
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, riv ingefær og hvidløg fint.
Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.
Halver pak choi på langs.
Skær lime i kvarte.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist cashewnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg porre, ingefær og hvidløg i 1-2 min.
Tilsæt kokosmælk, vand, misopasta, grøntsagsbouillon, spinat, et stort skvæt limesaft og et nip peber.
Kog i 3-4 min, indtil spinat er faldet sammen og sauce er let tyknet.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og Ginger Ninja.
Krydr pak choi med et nip salt og peber.
Steg pak choi og laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend pak choi og laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Overfør sauce til en høj kande, og blend indtil glat.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Hak koriander fint.
TIP: Hvis du ikke har en blender, kan du servere saucen, som den er. - Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret laks, pak choi og sauce på tallerkenerne.
Top med cashewnødder, koriander og chili.
Server med resterende limebåde.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.