Er I en familie, der elsker både mexicansk mad og pasta? Så har i valgt den perfekte opskrift. Vi laver en fantastisk mac and cheese-gratin med rigatoni, tortillachips, to slags ost og en sauce med Tex-Mex krydderier, cajunkrydderier, tomat og fløde. En frisk pico de gallo salat med limesyltet rødløg, og frisk tomat og rucola giver fin kontrast.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 g
Tortillachips
1 stk
Lime
2 stk
Tomat
100 g
Revet gouda
2 g
Grøntsagsbouillon
½ stk
Rødløg
1 stk
Koriander
150 ml
Madlavningsfløde
180 g
Pasta
4 g
Ay Cajun-ba
40 g
Finrevet ost
40 g
Rucola
5 g
Tex-Mex
35 g
Tomatpuré
Porre
1.5 spsk
Gemt pastavand
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1 spsk
Smør til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 7-8 min.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, hak rødløg fint.
Halver lime.
Bland limesaft, sukker og salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Knus tortillachips fint i posen med en kagerulle.
Smelt smør i en stor stegepande på middel varme.
Steg Tex-Mex, Ay Cajun-ba, tomatpuré, sukker og salt i 1 min, eller indtil velduftende.Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, grøntsagsbouillon, finrevet ost og halvdelen af gouda, og vend sammen.
Tag panden af varmen.
Vend færdig pasta i stegepanden med sauce, og overfør til et ildfast fad.
Drys med tortillachips og resterende gouda.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gylden og sprød.
Imens, hak tomatog koriander groft.
Skyl rucola.
Bland tomat, rucola, rødløg (inklusive lage) og olivenolie i en stor skål.
Anret gratin i dybe tallerkener.
Server med salat.