I aften frister vi med en ægte festmåltid, med spændende twists. Vi krydrer svinemørbrad med chili, og bager den mør og gylden. Spændende tilbehør er stegte hvidløgsgrønkål med frisk tomat, ovnbagte Panamad-krydrede fritter, og en syrlig limedip med mayo og yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 g
Chiliflager
450 g
Sød kartoffel
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Panamad
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Lime
1 stk
Tomat
50 g
Grønkål, skåret
1 stk
Hvidløgsfed
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Smør (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær søde kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med rasp. Krydr med Panamad, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak tomat groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver lime [½ stk, 2P].
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på høj varme.
Steg kød med chiliflager, Ay-Cajun-ba og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg grønkål, tomat, hvidløg, vand [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 1-2 min.
Tilsæt smør [1/2 spsk | 1 spsk], og rør rundt.
Bland mayonnaise, yoghurt, limesaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en lille skål.
Skær kød i skiver.
Anret søde kartofler, grønkål og kød på tallerkener.
Server med limedip.