
I aften laver vi en spændende bowl, fyldt med et væld af skønne ingredienser. Vi bygger vores Chipotle-bowl med luftige basmatiris, rejer stegt med chiliflager og cajunkrydderier, chimichurri-salsa med stegt majs, syltet løg, avocado, koriander og persille, og kølende fraiche.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Basmatiris
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
1 g
Chiliflager
150 g
Rejer
(Indeholder: Krebsdyr)
1 dåse
Majs
1 stk
Avocado
1 pose
Koriander
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Løg
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Citrusfrugt
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Halver lime [½ stk, 2P].
Hak rødløg [½ stk, 2P] fint.
Bland rødløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og limesaft [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
Hak koriander og persille fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.
Hæld væde fra majs.

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet, og overfør til en stor skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Krydr rejer med Ay Cajun-ba, chiliflager og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Imens, vend rødløg (inklusive lage), avocado, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander og persille i skålen med majs.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med rejer og chimichurri-salsa.
Server med fraiche.