Skip to main content
Chipotle-inspireret rejebowl
Chipotle-inspireret rejebowl

Chipotle-inspireret rejebowl

med chimichurri-salsa og fraiche

4.4
(420)

I aften laver vi en spændende bowl, fyldt med et væld af skønne ingredienser. Vi bygger vores Chipotle-bowl med luftige basmatiris, rejer stegt med chiliflager og cajunkrydderier, chimichurri-salsa med stegt majs, syltet løg, avocado, koriander og persille, og kølende fraiche.

Tags:
Hurtig
Under 650 kcal
Spis mig først
Allergener:
Sulfitter
Krebsdyr
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

1 g

Chiliflager

150 g

Rejer

(Indeholder: Krebsdyr)

1 dåse

Majs

1 stk

Avocado

1 pose

Koriander

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Løg

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Citrusfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)2633 kJ
Kalorier (kcal)629 kcal
Fedt24 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat76.8 g
Sukker10.8 g
Kostfibre6.7 g
Protein19.8 g
Kolesterol78 mg
Salt4.6 g
Potassium42.8 mg
Calcium19.9 mg
Iron0.2 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Halver lime [½ stk, 2P].

Hak rødløg [½ stk, 2P] fint.

Bland rødløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og limesaft [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

Hak koriander og persille fint.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.

Hæld væde fra majs.

Steg majs
3

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet, og overfør til en stor skål.

Steg rejer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Krydr rejer med Ay Cajun-ba, chiliflager og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav chimichurri-salsa
5

Imens, vend rødløg (inklusive lage), avocado, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander og persille i skålen med majs.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med rejer og chimichurri-salsa.

Server med fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image