Skip to main content
Rigatoni med sprød prosciutto og frisk mozzarella
Rigatoni med sprød prosciutto og frisk mozzarella

Rigatoni med sprød prosciutto og frisk mozzarella

med frisk tomat og babyspinat

I aften laver vi en fantastisk pastaret med et væld af skønne ingredienser. Vi laver en cremet sauce med tomat, fløde og vores egen krydderiblading som vi kalder Hello Sunrise. Vi vender rigatoni og frisk spinat i saucen, og så topper vi med frisk mozzarella, velduftende basilikumblade og sprøde prosciuttostykker.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Milk
Celery
Senf
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

195 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

75 ml

Madlavningsfløde

30 g

Spinat

4 g

Hello Sunrise

180 g

Pasta

50 g

Prosciutto

1 stk

Basilikum

4 g

Grøntsagsbouillon

125 g

Mozzarella

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Gemt pastavand

1 spsk

Olie til sauce

½ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3192 kJ
Kalorier (kcal)763 kcal
Fedt34.3 g
Mættet fedt17.9 g
Kulhydrat79.2 g
Sukker14.2 g
Kostfibre6.7 g
Protein32.9 g
Salt6.2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium12.6 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Bag prosciutto
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Fordel prosciutto på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gylden og sprød.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak tomat groft.

Skyl spinat.

Kog pasta
3

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav sauce
4

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg tomat, Hello Sunrise, hakkede tomater, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde, pastavand, salt og sukker, og lad simre i 3-4 min, eller indtil lidt tyknet.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Tilsæt pasta
5

Imens, hak basilikum groft.

Bræk prosciutto i mindre stykker.

Tilsæt pasta og spinat til stegepanden, og vend sammen.

Krydr med et nip salt og peber.

Hæld væde fra mozzarella, dup tør med køkkenrulle, og riv i små stykker.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med mozzarella, basilikum og prosciutto.