
I aften frister vi med en spændende opskrift med krydret gnocchi som bliver ovnstegt i stedet for at koges. Gnocchi får selskab i ovnen af zucchini, cherrytomater og rødløg, som krydres med medelhavskrydderier og Souvlaki-krydderi. Vi topper herlighederne med citron-basilikum dressing, ristede pinjekerner, ricotta og frisk rucola.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
350 g
Gnocchi
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
1 stk
Zucchini
1 stk
Løg
125 g
Cherrytomater
40 g
Rucola
1 pose
Basilikum
½ stk
Citrusfrugt
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Ricotta
(Indeholder: Mælk)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder: Selleri, Sennep)
4 g
Hvide Løjer & Urter
½ tsk
Salt (trin 2)
1.5 spsk
Olivenolie (trin 3)

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Halver cherrytomater.
Skær rødløg i 2 cm både.

Fordel gnocchi på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], Hello Sunrise og et nip peber.
Fordel grøntsager på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, Souvlaki-krydderi, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag gnocchi og grøntsager i ovnen i 15-25 min, eller indtil grøntsagerne er bløde og gnocchien er brunet og sprød.

Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Hak basilikum fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk], hvidløg, basilikum, citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Top grøntsager med pinjekerner, når de har 5 min tilbage.

Skyl rucola.

Anret gnocchi og grøntsager i dybe tallerkener.
Dryp med citron-basilikumdressing, og drys med pinjekerner.
Top med rucola og ricotta.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.