Skip to main content
Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

med finrevet ost og italiensk 'salsa cruda'

I aften laver vi en fantastisk bolognese som er alt andet end klassisk. Vores variant indeholder plantefars, spaghetti, middelhavskrydderier, hvidløg, balsamico, mornaysauce og tomatpuré. Spændende tilbehør er italiensk salsa cruda med cherrytomater, løg og basilikum.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Byg
Soja
Selleri
Mælk
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Spaghetti

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)

½ stk

Rødløg

160 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)

1 dåse

Tomatpuré

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

100 g

Mornaysauce

(Indeholder: Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 pose

Basilikum

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

125 g

Cherrytomater

4 g

Hvide Løjer & Urter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3159 kJ
Kalorier (kcal)755 kcal
Fedt23.3 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat94.8 g
Sukker22.8 g
Kostfibre12.7 g
Protein35.8 g
Salt6.8 g
Calcium0.5 mg

Redskaber

Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg plantefars
2

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars i 2-3 min.

Krydr plantefars
3

Tilsæt Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter, grøntsagsbouillon, balsamico og tomatpuré, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Lav sauce
4

Tilsæt hakkede tomater, sukker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og pastavand, sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min.

Tilsæt mornaysauce, og lad simre i 1-2 min på lav varme.

Lav salsa cruda
5

Imens, hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint.

Halver cherrytomater.

Hak basilikum fint.

Bland cherrytomater, rødløg, basilikum, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en mellemstor skål.

Vend færdig pasta i saucen.

Server
6

Anret bolognese i dybe tallerkener.

Drys med finrevet ost.

Top med salsa cruda.