I aften laver vi en fantastisk bolognese som er alt andet end klassisk. Vores variant indeholder plantefars, spaghetti, middelhavskrydderier, hvidløg, balsamico, mornaysauce og tomatpuré. Spændende tilbehør er italiensk salsa cruda med cherrytomater, løg og basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Spaghetti
½ stk
Rødløg
160 g
Plantefars
1 dåse
Tomatpuré
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Grøntsagsbouillon
100 g
Mornaysauce
4 g
Middelhavsdrøm
1 pose
Basilikum
12 ml
Balsamico
20 g
Finrevet ost
125 g
Cherrytomater
4 g
Hvide Løjer & Urter
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars i 2-3 min.
Tilsæt Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter, grøntsagsbouillon, balsamico og tomatpuré, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, sukker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og pastavand, sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min.
Tilsæt mornaysauce, og lad simre i 1-2 min på lav varme.
Imens, hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint.
Halver cherrytomater.
Hak basilikum fint.
Bland cherrytomater, rødløg, basilikum, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en mellemstor skål.
Vend færdig pasta i saucen.
Anret bolognese i dybe tallerkener.
Drys med finrevet ost.
Top med salsa cruda.