
I aften laver vi en opskrift med et fyrværkeri af smage og farver. Vi laver regnbuefritter af kartofler og gulerod, og vender dem med salat. Samtidigt laver vi rustikke svine-/kalvekøds frikadeller med æble, rødløg, oregano, Worcestershire sauce og Panamad. Et spændende tilbehør er rødbede-tzatziki med yoghurt og hvidløg.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Worcestershiresauce
(Indeholder: Soja)
½ stk
Rødløg
4 g
Panamad
2 stk
Gulerod
300 g
Kartofler
½ stk
Rødbeder, forkogte
75 ml
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
1 pose
Oregano
60 g
Blandet salat
½ stk
Æble
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Imens, riv rødløg [1/2 stk, 2P] og æble [1/2 stk, 2P] groft.
Hak oregano groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, æble, rødløg, oregano, Worcestershire sauce, Panamad og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til frikadeller (2 pr. person) direkte i stegepanden med en ske, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegte.
Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Imens, pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Riv rødbede (uskrællet) groft.
Bland rødbede, yoghurt, hvidløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en skål.

Skyl salat.
Vend færdige fritter med salat på bagepladen.

Anret frikadeller, fritter og rødbede-tzatziki på tallerkener.

