Skip to main content
Græske svine- og kalvekødsfrikadeller
Græske svine- og kalvekødsfrikadeller

Græske svine- og kalvekødsfrikadeller

med bagte fritter og rødbede-tzatziki

4.0
(227)

I aften laver vi en opskrift med et fyrværkeri af smage og farver. Vi laver regnbuefritter af kartofler og gulerod, og vender dem med salat. Samtidigt laver vi rustikke svine-/kalvekøds frikadeller med æble, rødløg, oregano, Worcestershire sauce og Panamad. Et spændende tilbehør er rødbede-tzatziki med yoghurt og hvidløg.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Soja
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Worcestershiresauce

(Indeholder: Soja)

½ stk

Rødløg

4 g

Panamad

2 stk

Gulerod

300 g

Kartofler

½ stk

Rødbeder, forkogte

75 ml

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

1 pose

Oregano

60 g

Blandet salat

½ stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2038 kJ
Kalorier (kcal)487 kcal
Fedt18.4 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat104.7 g
Sukker74.3 g
Kostfibre21.9 g
Protein32.1 g
Salt5.2 g
Potassium690 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Lav regnbuefritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Bland fars
2

Imens, riv rødløg [1/2 stk, 2P] og æble [1/2 stk, 2P] groft.

Hak oregano groft.

Bland hakket svine-/kalvekød, æble, rødløg, oregano, Worcestershire sauce, Panamad og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Steg frikadeller
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til frikadeller (2 pr. person) direkte i stegepanden med en ske, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegte. 

Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.

VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
4

Imens, pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Riv rødbede (uskrællet) groft.

Bland rødbede, yoghurt, hvidløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en skål.

Tilsæt salat
5

Skyl salat.

Vend færdige fritter med salat på bagepladen.

Server
6

Anret frikadeller, fritter og rødbede-tzatziki på tallerkener.