Har du lyst til at prøve vores lækre, veganske nuggets, så kommer der her en oplagt opskrift med et kinesisk tvist! Vi vender vores ovnbagte nuggets i en glaze af sød chilisauce, sojasauce, ketchup og hvidvinseddike, så de bliver søde, salte og krydrede. Hertil serverer vi hvidløgsris, sesamgrøntsager, forårsløg og asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Veganske Nuggets
150 g
Langkornede hvide ris
25 ml
Sojasauce
12 ml
Hvidvinseddike
1 stk
Hvidløgsfed
10 g
Sesamfrø
1 stk
Forårsløg
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
10 ml
Sesamolie
250 g
Broccoli
1 stk
Pak choi
80 g
Sød chilisauce
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Ketchup til sauce
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.
Hak pak choi groft.
Fordel broccoli og pak choi på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
Fordel nuggets på en anden bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 12 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt sød chilisauce, sojasauce, ketchup og hvidvinseddike, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Fjern fra varmen.
Vend sesamfrø og sesamolie med grøntsager på bagepladen lige inden servering.
Top nuggets med sauce, og vend sammen.
TIP: Saucen kan undlades for de kræsne!
Anret nuggets, ris og sesamgrøntsager i dybe tallerkener.
Top nuggets med forårsløg.
Server med asiatisk mayonnaise.