
Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk linsegryde, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores linsegryde med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kølende fraiche og sprøde tortilla chips.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde spor af: Mælk)
1 stk
Koriander
1 stk
Citrusfrugt
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Tomat
1 g
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
1 g
Grønne linser
(Kan indeholde spor af: Gluten)
50 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
5 g
Tex-Mex
35 g
Tomatpuré
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
1 spsk
Olie til stegning
3 spsk
Vand til gryderet
½ tsk
Salt til gryderet
¼ tsk
Sukker til salsa
¼ tsk
Salt til salsa

Hak løg fint.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær lime i både.
Hæld væde fra majs og linser.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg med et nip salt i 2 min. Tilsæt peberfrugt, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grøntsagsbouillon og tomatpuré, og steg videre i 1 min.
Sænk til middellav varme.
Tilsæt majs, linser, limesaft og vand , og lad simre i 5-6 min.
Krydr med salt og et nip peber.

Imens, hak tomat fint.
Hak koriander groft.
Bland tomat, sukker, koriander, et skvæt limesaft, salt og et nip peber i en lille skål.

Anret linsegryde i dybe tallerkener.
Top med gouda og tomatsalsa.
Server med fraiche og tortillachips.