Forkæl dig selv med en cremet og lækker gratin med vores Gyldenbagte fiskegratin. Denne ostede og herlige fiskegratin toppes med cremet dildsauce, som komplimenterer den friske sej og den luftige kartoffel-pastinakmos. Server med en frisk gulerods-zucchinisalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Citron
1 stk
Dild
500 g
Kartofler
1 stk
Gulerod
60 g
Blandet salat
250 g
Sej
150 ml
Madlavningsfløde
20 g
Finrevet ost
½ stk
Pastinak
½ stk
Zucchini
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Mel til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt, finrevet ost og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak dild fint.
Halver citron.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt hvedemel, og steg i 1 min.
Tilsæt madlavningsfløde, salt, vand og grøntsagsbouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Tag panden af varmen, tilsæt dild og et skvæt citronsaft, og rør rundt.
Fordel mos rundt i kanterne af et ildfast fad.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Overfør til midten af det ildfaste fad.
Top fisk med sauce, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, bland olivenolie med salt og et nip peber i en stor skål.
Skræl gulerod og zucchini til lange, tynde bånd, og hak de sidste stykker fint.
Skyl blandet salat.
Vend blandet salat, gulerod og zucchini i skålen med dressing.
Anret gratin på tallerkener.
Server med salat.