Skip to main content
Ovnstegt kyllingebryst og svamperisotto
Ovnstegt kyllingebryst og svamperisotto

Ovnstegt kyllingebryst og svamperisotto

med sprød bacon og persille

Risotto er en fantastisk ret, som kan indholde alt muligt lækkert. Hvad siger du til svamperisotto med sprød bacon, spinat, citron, finrevet ost og smør i aften? Vi topper vores skønne svamperisotto med ovnstegt kyllingebryst, frisk persille og endnu mere ost.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Milk
Egg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Citron

4 g

Kyllingebouillon

280 g

Kyllingebryst

200 g

Champignon

2 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

70 g

Bacon, tern

1 stk

Kruspersille

60 g

Spinat

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

6 dl

Vand til risotto

½ tsk

Salt til risotto

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til risotto

Næringsindhold

Energi (kJ)3166 kJ
Kalorier (kcal)757 kcal
Fedt27.1 g
Mættet fedt14.1 g
Kulhydrat78.7 g
Sukker6.6 g
Kostfibre6.6 g
Protein52.3 g
Salt4.3 g
Potassium457.6 mg
Calcium12.2 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Steg bacon
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Imens, skær svampe i tynde skiver.

Steg grøntsager
2

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe i 4-5 min, eller indtil bløde.

Imens, hak løg og hvidløg fint.

Tilsæt løg, hvidløg og risottoris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.

Forbered risotto
3

Tilsæt vand, Hvide Løjer & Urter, kyllingebouillon og salt, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

Bag kylling
4

Imens, krydr kylling med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav risotto
5

Imens, skyl spinat.

Halver citron.

Tag panden af varmen, når risen er færdigkogt. Rør bacon, spinat, citronsaft, smør og halvdelen af finrevet ost i, og smag til med et nip salt og peber.

Skær kylling i skiver.

Hak persille fint.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener.

Top med kylling.

Drys med persille og resterende finrevet ost.