Risotto er en fantastisk ret, som kan indholde alt muligt lækkert. Hvad siger du til svamperisotto med sprød bacon, spinat, citron, finrevet ost og smør i aften? Vi topper vores skønne svamperisotto med ovnstegt kyllingebryst, frisk persille og endnu mere ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Risottoris
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Citron
4 g
Kyllingebouillon
280 g
Kyllingebryst
200 g
Champignon
2 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
70 g
Bacon, tern
1 stk
Kruspersille
60 g
Spinat
1 stk
Løg
1 spsk
Smør til stegning
6 dl
Vand til risotto
½ tsk
Salt til risotto
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til risotto
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, skær svampe i tynde skiver.
Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe i 4-5 min, eller indtil bløde.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Tilsæt løg, hvidløg og risottoris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt vand, Hvide Løjer & Urter, kyllingebouillon og salt, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
Imens, krydr kylling med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl spinat.
Halver citron.
Tag panden af varmen, når risen er færdigkogt. Rør bacon, spinat, citronsaft, smør og halvdelen af finrevet ost i, og smag til med et nip salt og peber.
Skær kylling i skiver.
Hak persille fint.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Drys med persille og resterende finrevet ost.