Skip to main content

Ovnstegt kyllingebryst og svamperisotto

med sprød bacon og karse

4.0
(40)

Risotto er en fantastisk ret, som kan indholde alt muligt lækkert. Hvad siger du til svamperisotto med sprød bacon, spinat, citrusfrugt, finrevet ost og smør i aften? Vi topper vores skønne svamperisotto med ovnstegt kyllingebryst, frisk karse og endnu mere ost.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Citrusfrugt

4 g

Bouillon

280 g

Kyllingebryst

200 g

Champignon

2 stk

Hvidløgsfed

20 g

Parmigiano Reggiano

(Indeholder: Mælk)

70 g

Bacon, tern

60 g

Spinat

1 stk

Løg

20 g

Karse

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

6 dl

Vand til risotto

½ tsk

Salt til risotto

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til risotto

Næringsindhold

Energi (kJ)3172 kJ
Kalorier (kcal)758 kcal
Fedt27.4 g
Mættet fedt14.3 g
Kulhydrat78.3 g
Sukker6.5 g
Kostfibre6.5 g
Protein52.2 g
Kolesterol8.3 mg
Salt4.4 g
Potassium773.5 mg
Calcium157.1 mg
Iron1.3 mg

Fremgangsmåde

Steg bacon
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Imens, skær svampe i tynde skiver.

Steg grøntsager
2

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe i 4-5 min, eller indtil bløde.

Imens, hak løg og hvidløg fint.

Tilsæt løg, hvidløg og risottoris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.

Forbered risotto
3

Tilsæt vand, Hvide Løjer & Urter, bouillon og salt, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

Bag kylling
4

Imens, krydr kylling med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav risotto
5

Imens, skyl spinat.

Halver citrusfrugt.

Tag panden af varmen, når risen er færdigkogt. Rør bacon, spinat, citrusfrugtsaft, smør og halvdelen af finrevet ost i, og smag til med et nip salt og peber.

Skær kylling i skiver.

Klip karse lige over rødderne med en saks.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

6

Anret risotto i dybe tallerkener.

Top med kylling.

Drys med karse og resterende finrevet ost.