Har du hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der er risformet. Vi laver vores cremede 'orzotto' med revet zucchini, ost og madlavningsfløde. Vi topper med miso-braiserede porrer og sprød pangrattato for et ekstra skud umami!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
½ stk
Zucchini
1 stk
Citron
12.5 g
Panko
1 stk
Skalotteløg
75 ml
Madlavningsfløde
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Basilikum
180 g
Orzo
40 g
Finrevet ost
4 g
Grøntsagsbouillon
15 g
Misopasta
2 stk
Porre
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Olie til grøntsager
4.5 dl
Vand til orzotto
¼ tsk
Salt til orzotto
1 spsk
Olie til sauce
½ dl
Vand til sauce
1 spsk
Smør til sauce
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg panko i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.
Krydr med et nip salt, og overfør til en skål.
Riv zucchini groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg zucchini og skalotteløg i 5-6 min, eller indtil vandet er fordampet og grøntsagerne er bløde.
Tilsæt orzo, hvidløg og Hvide Løjer & Urter til stegepanden med zucchini og skalotteløg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt grøntsagsbouillon, vand og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og kog under låg i 12-14 min, eller indtil 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud. - Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.
Rens porre, og skær i 2 cm tykke skiver på skrå.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg porre i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet.
Imens, bland misopasta og vand i en lille skål.
Tilsæt misopasta og smør til stegepanden, når porren er brunet. Sænk til middellav varme, og lad simre i 8-10 min, eller indtil saucen er tyknet og porre er mør.
Halver citron.
Hak basilikum fint.
Vend basilikum i skålen med panko.
Tilsæt madlavningsfløde, finrevet ost og citronsaft til stegepanden med orzo, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Anret orzotto i dybe tallerkener.
Top med porre, sauce fra stegepanden og pangrattato.