Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydøstasiatisk svinekød

Sydøstasiatisk svinekød

med hvidløgskogte ris og stegte grøntsager

Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke aromatiske komponenter. Du får et eksempel på dette med denne opskrift med masser af lækre ingredienser. Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, imens vi steger kød og grøntsager med asiatiske krydderier, og blander en cremet dressing med mayo og soja. Det bliver ikke nemmere end dette at lave asiatisk mad!

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesamzaad

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasauce

50 g

Vegansk sesammayonnaise

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

250 g

Hakket svinekød

1 stk

Agurk

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

20 g

Asiatisk dressing

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

1 tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3204 kJ
Kalorier (kcal)766 kcal
Fedt36.4 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat75.4 g
Sukker12.3 g
Kostfibre4.3 g
Protein33.7 g
Salt7.6 g
Potassium230 mg
Calcium66.8 mg
Iron0.8 mg

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, skær agurk i tynde skiver. Overfør til en skål, og vend med asiatisk dressing og et nip salt.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Hak pak choi groft.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil møre.

Tilsæt pak choi, og steg videre i 2 min.

Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en skål.

Steg kød
4

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg hakket svinekød med Ga-Laksa og salt i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt grøntsager
5

Tilsæt gulerod, pak choi, sojasauce og sukker til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Krydr med salt og et nip peber.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med kød, grøntsager og agurk.

Dryp med sesammayonnaise.