Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke aromatiske komponenter. Du får et eksempel på dette med denne opskrift med masser af lækre ingredienser. Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, imens vi steger kød og grøntsager med asiatiske krydderier, og blander en cremet dressing med mayo og soja. Det bliver ikke nemmere end dette at lave asiatisk mad!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 ml
Sojasauce
50 g
Vegansk sesammayonnaise
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
250 g
Hakket svinekød
1 stk
Agurk
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
20 g
Asiatisk dressing
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
1 tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær agurk i tynde skiver. Overfør til en skål, og vend med asiatisk dressing og et nip salt.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Hak pak choi groft.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil møre.
Tilsæt pak choi, og steg videre i 2 min.
Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en skål.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg hakket svinekød med Ga-Laksa og salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt gulerod, pak choi, sojasauce og sukker til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Krydr med salt og et nip peber.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med kød, grøntsager og agurk.
Dryp med sesammayonnaise.