I aften laver vi en skøn sydøstasiatisk kyllingelaksa med gulerod, pak choi, kokosmælk, hvidløg, rødløg og sojasauce. Vi blander vores laksa med fyldige fuldkornsnudler og topper med grøn pak choi og chiliolie.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
2 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Ga-Laksa
½ g
Chiliflager
150 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
100 ml
Kokosmælk
4 g
Goan Xacuti
1 stk
Rødløg
1 stk
Pak choi
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med et nip salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær pak choi i 2 cm tern (adskil den grønne del fra den hvide).
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod, rødløg og det hvide pak choi i 2-3 min.
Tilsæt hvidløg, Goan xacuti, Ga-Laksa, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og steg videre i 1 min.
Tilsæt nudler til gryden med kogende vand, og kog i 1-2 min, eller indtil bløde.
Gem en smule nudelvand [1/2 dl |1 dl], og hæld resten fra.
Sænk varmen på stegepanden til middel varme.
Tilsæt kylling, kokosmælk [½ pakke, 2P], sojasauce og nudelvand, og lad simre i 2-3 min.
Tilsæt nudler, og vend med sauce.
Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], chiliflager [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret kylling og nudler i dybe tallerkener.
Top med det grønne pak choi.
Dryp med chiliolie.