Sydøstasiatisk kyllingelaksa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydøstasiatisk kyllingelaksa

Sydøstasiatisk kyllingelaksa

med fyldige nudler og cremet kokossauce

I aften laver vi en skøn sydøstasiatisk kyllingelaksa med gulerod, pak choi, kokosmælk, hvidløg, rødløg og sojasauce. Vi blander vores laksa med fyldige fuldkornsnudler og topper med grøn pak choi og chiliolie.

Tags:
Hurtig
Stærk
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Gluten
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

2 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Ga-Laksa

½ g

Chiliflager

150 g

Fuldkornsnudler

(Indeholder Hvede, Gluten)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

100 ml

Kokosmælk

4 g

Goan Xacuti

1 stk

Rødløg

1 stk

Pak choi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)800 kcal
Energi (kJ)3349 kJ
Fedt34.1 g
Mættet fedt11.8 g
Kulhydrat70.8 g
Sukker13 g
Protein49 g
Salt5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Steg kylling
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Krydr kylling med et nip salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
2

Skær pak choi i 2 cm tern (adskil den grønne del fra den hvide).

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg gulerod, rødløg og det hvide pak choi i 2-3 min.

Tilsæt hvidløg, Goan xacuti, Ga-Laksa, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og steg videre i 1 min.

Kog nudler
4

Tilsæt nudler til gryden med kogende vand, og kog i 1-2 min, eller indtil bløde.

Gem en smule nudelvand [1/2 dl |1 dl], og hæld resten fra.

Tilsæt nudler
5

Sænk varmen på stegepanden til middel varme.

Tilsæt kylling, kokosmælk [½ pakke, 2P], sojasauce og nudelvand, og lad simre i 2-3 min.

Tilsæt nudler, og vend med sauce.

Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], chiliflager [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål. 

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret kylling og nudler i dybe tallerkener.

Top med det grønne pak choi.

Dryp med chiliolie.