Prøv disse krydrede, bagte blomkålsbuketter, der smukt ledsages af friske, sprøde grøntsager i en kombination, der vil åbne dine øjne får blomkålens vidunderlige evner. En perfekt afbalanceret ret, hvor hvidløgsrisene er den hemmelige ingrediens.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
2 stk
Forårsløg
stk
Agurk
1 stk
Agurk, piccolo
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
275 g
Blomkål
1 g
Chiliflager
25 g
Ketchup
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
60 g
Spinat
10 g
Sesamfrø
efter behov
Smør
3 dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i små buketter. Bland aioli, et nip chiliflager og 1/2 ketchup til en dressing i en lille skål. Bland blomkål, dressing, en smule olivenolie* og et nip salt* i en stor skål. Tilsæt panko, og vend indtil blomkålen er dækket. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 25-30 min.
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* [300 ml, 2 pers. | 600 ml, 4 pers.] og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Hak spinat groft. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Hak forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Skær agurk i tynde skiver.
Bland sesamfrø, et nip chiliflager, sojasauce, mayonnaise og resterende ketchup i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme, når risene har 5 min tilbage af tilberedningstiden. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt spinat og det hvide forårsløg. Steg i 1-2 min.
Anret hvidløgsris og stegte grøntsager i dybe tallerkener. Top med blomkål, agurk og chilimayo. Drys med det grønne forårsløg.