Sød chilimarineret svine- og kalvekød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sød chilimarineret svine- og kalvekød

Sød chilimarineret svine- og kalvekød

med peanutris og frisk mynte

Lad os friste med sød chilimarineret svine- og kalvekød med peanutris og frisk mynte. Vi steger svine- og kalvekød, peberfrugt, broccoli og gulerødder, og krydrer med vores egen krydderiblanding, som vi kalder Ginger Ninja. Vi serverer kød og grøntsager med sprøde peanutris, og så topper vi med chili og frisk mynte.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

250 g

Broccoli

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 stk

Lime

1 pose

Mynte

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

40 g

Sød chilisauce

1 g

Chiliflager

250 g

Hakket svine-/kalvekød

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)746 kcal
Energi (kJ)3121 kJ
Fedt24 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat87.4 g
Sukker24.4 g
Protein40.8 g
Salt6.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern.

Skær lime i både. 

Pluk mynte.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt, broccoli og gulerod i 5-6 min, eller indtil bløde.

Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og overfør til en tallerken. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så grøntsagerne hurtigere bliver færdige.

Bland sød chiliglaze
4

Imens, bland sojasauce, sød chilisauce, et stort skvæt limesaft, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip chiliflager i en lille skål.

Steg hakket kød
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svine-/kalvekød med Ginger Ninja i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt grøntsager og sød chiliglace, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Rør peanuts i gryden med ris.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret peanutris, svine-/kalvekød og grøntsager i dybe tallerkener.

Top med mynte og chiliflager.

Server med limebåde.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.