Lad os friste med sød chilimarineret svine- og kalvekød med peanutris og frisk mynte. Vi steger svine- og kalvekød, peberfrugt, broccoli og gulerødder, og krydrer med vores egen krydderiblanding, som vi kalder Ginger Ninja. Vi serverer kød og grøntsager med sprøde peanutris, og så topper vi med chili og frisk mynte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
250 g
Broccoli
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Lime
1 pose
Mynte
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
40 g
Sød chilisauce
1 g
Chiliflager
250 g
Hakket svine-/kalvekød
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
1 spsk
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en stor gryde.
Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget!
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern.
Skær lime i både.
Pluk mynte.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt, broccoli og gulerod i 5-6 min, eller indtil bløde.
Krydr grøntsager med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og overfør til en tallerken.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så grøntsagerne hurtigere bliver færdige.
Bland sojasauce, sød chilisauce, et stort skvæt limesaft, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip chiliflager i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød og Ginger Ninja i 4-5 min, eller indtil brunet, og krydr med et nip salt og peber.
Tilsæt grøntsager og sød chiliglace, og rør rundt i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Rør peanuts i gryden med ris.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret peanutris, svine-/kalvekød og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med mynte og chiliflager.
Server med limebåde.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad