Her kommer en opdateret version af en af vores mest populære opskrifter. Denne asiatiske poké bowl laver du med jasminris smagt til med aromatisk hvidløg og ingefær, og toppet med stegte svampe, gulerod og løg. Frisk agurk og syltede løg giver retten det lille ekstra, sammen med asiatisk dressing og et spejlæg på toppen. Yummie!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
25 ml
Hvidvinseddike
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
150 g
Jasminris
stk
Agurk
1 stk
Agurk, piccolo
1 stk
Gulerod
200 g
Champignon
1 stk
Rødløg
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 g
Chiliflager
½ stk
Lime
2 stk
Æg
3 dl
Vand
efter behov
Sukker
1 spsk
Smør
Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær. Smelt smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middel varme. Steg hvidløg og ingefær i 1 min. Tilsæt ris og vand*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 12 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær svampe i kvarte. Riv gulerod (uskrællet). Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær lime i både. Skær agurk i tynde, halve skiver.
Bland asiatisk dressing og mayonnaise i en lille skål. Bland 1/2 rødløg, hvidvinseddike og vand* [3 spsk, 2 pers. | 6 spsk, 4 pers.] med et nip salt* og sukker* i en anden skål. Stil til side.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg svampe, gulerod og resterende rødløg i 4-5 min. Tilsæt sojasauce [1/2 pakke, 2 pers.], et nip chiliflager, et skvæt limesaft og et stort nip peber*. Steg i 1 min. Overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Spejl æg* i 3-4 min. Krydr med salt* og peber*. Hak koriander groft. Si væde fra rødløg.
Anret ris, stegte grøntsager, agurk og rødløg i dybe tallerkener. Top med spejlæg, asiatisk mayodressing og koriander. Server med limebåde.