Er dette mon ugens bedste opskrift? Pandestegt mørksej i cremet timiansauce serveret med ovnbagt porre og gylden, sprød pangrattato. Sammen med kartoffel-gulerodsmos smagsat med en klat smør har du en lækker middag at se frem til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
30 g
Porre
1.33 spsk
Crème fraiche
(Indeholdermælk)1 spsk
Kulmule
¼ tsk
Gulerod
Kartofler
Timian
Panko
(Indeholdergluten)Hvidløgsfed
Smør*
(Indeholdermælk)Mælk*
(Indeholdermælk)Salt*
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær porre på skrå til 3 cm brede stykker. Pres eller hak hvidløg fint. Hak timian fint.
Bland panko, 1/2 timian, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber* i en lille skål. Fordel porre og et par klatter smør* i et ildfast fad. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Drys med pangrattato. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre og sprøde.
Skræl kartofler og gulerod. Skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min i gryden med kogende vand*. Hæld vand* fra. Tilsæt smør*, mælk* og salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg fisk i 2-3 min på hver side. Stil til side på en tallerken.
Sænk til lav varme. Tilsæt creme fraiche, hvidløg, resterende timian, et nip salt* og peber*. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Anret fisk, mos og bagt porre på tallerkener. Top med timiansauce og overskydende pangrattato.