HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPandestegt Mørksej
topBanner
Pandestegt mørksej

Pandestegt mørksej

med pankobagt porre & gulerodsmos

Er dette mon ugens bedste opskrift? Pandestegt mørksej i cremet timiansauce serveret med ovnbagt porre og gylden, sprød pangrattato. Sammen med kartoffel-gulerodsmos smagsat med en klat smør har du en lækker middag at se frem til.

Allergener:mælkgluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Porre

1.33 spsk

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

1 spsk

Kulmule

¼ tsk

Gulerod

Kartofler

Timian

Panko

(Indeholdergluten)

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

Mælk*

Salt*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)135.6731 kcal
Energi (kJ)567.6564 kJ
Fedt9.0225 g
Mættet fedt5.6 g
Kulhydrat11.5425 g
Sukker0.6 g
Protein2.1505 g
Salt0.7 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær porre på skrå til 3 cm brede stykker. Pres eller hak hvidløg fint. Hak timian fint. 

2

Bland panko, 1/2 timian, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber* i en lille skål. Fordel porre og et par klatter smør* i et ildfast fad. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Drys med pangrattato. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre og sprøde.

3

Skræl kartofler og gulerod. Skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min i gryden med kogende vand*. Hæld vand* fra. Tilsæt smør*, mælk* og salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg fisk i 2-3 min på hver side. Stil til side på en tallerken.

5

Sænk til lav varme. Tilsæt creme fraiche, hvidløg, resterende timian, et nip salt* og peber*. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

6

Anret fisk, mos og bagt porre på tallerkener. Top med timiansauce og overskydende pangrattato.