topBanner
Pandestegt mørksej

Pandestegt mørksej

med pankobagt porre & gulerodsmos

Er dette mon ugens bedste opskrift? Pandestegt mørksej i cremet timiansauce serveret med ovnbagt porre og gylden, sprød pangrattato. Sammen med kartoffel-gulerodsmos smagsat med en klat smør har du en lækker middag at se frem til.

Allergener:glutenmælkfisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Porre

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Timian

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

500 g

Kartofler

1 stk

Gulerod

250 g

Sej

(Indeholderfisk)

75 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

20 g

Smør*

(Indeholdermælk)

1 spsk

Mælk*

(Indeholdermælk)

¼ tsk

Salt*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2408 kJ
Kalorier (kcal)576 kcal
Fedt22 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat63 g
Sukker10 g
Protein33 g
Salt3 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skær porre på skrå til 3 cm brede stykker. Pres eller hak hvidløg fint. Hak timian fint.

2

Bland panko, 1/2 timian, en smule olivenolie, et nip salt og peber i en lille skål. Fordel porre og et par klatter smør i et ildfast fad. Dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber. Drys med pangrattato. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre og sprøde.

3

Skræl kartofler og gulerod. Skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min i gryden med kogende vand. Hæld vand fra. Tilsæt smør, mælk og salt. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande ved middelhøj varme. Steg fisk i 2-3 min på hver side. Stil til side på en tallerken.

5

Sænk til lav varme. Tilsæt creme fraiche, hvidløg, resterende timian, et nip salt og peber. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

6

Anret fisk, mos og bagt porre på tallerkener. Top med timiansauce og overskydende pangrattato.