HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronkødboller
topBanner
Citronkødboller

Citronkødboller

med bulgur, spinat & persille

Børnevenlig

Disse middelhavsinspirerede kødboller er rullet på hakket oksekød og tilsmagt med syrlig citron. En guddommelig duft spreder sig i køkkenet, når du steger kødbollerne, og vi garanterer at det får tænderne til at løbe i vand! Sammen med en lækker tomatsauce og mættende bulgur serverer du et måltid, der imponerer alle dine sanser.

Tags:Hurtig
Allergener:glutenmælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pose

Bredbladet persille

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

75 g

Hakkede tomater

85 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

3 stk

Bulgur

(Indeholdergluten)

4 g

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

50 g

Oksebouillon

1 stk

Gulerod

¼ tsk

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Æg*

(Indeholderæg)

Salt*

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2462.033 kJ
Kalorier (kcal)588.44 kcal
Fedt27.2295 g
Mættet fedt13.2 g
Kulhydrat47.0748 g
Sukker6.4 g
Protein37.618 g
Salt3.7 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.

2

Pres eller hak hvidløg. Riv citronskal, og skær citron i både. Skræl og riv gulerod. Hak spinat groft. Hak persille fint.

3

Bland hakket oksekød, panko, æg*, salt*, ½ hvidløg og ½ citronskal i en skål. Form farsen til kødboller med en spiseske. Stil til side på en tallerken. Der skal laves 6 kødboller pr. person.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min. Stil til side på en ren tallerken.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, creme fraiche og oksebouillon. Lad simre i 5 min. Tilsæt kødboller. Lad simre indtil varme. Tilsæt spinat, persille (gem lidt til anretning) og resterende citronskal til gryden med bulgur. Smag til med salt* og peber*. 

6

Anret bulgur, kødboller og tomatsauce i dybe tallerkener. Top med resterende persille. Server med citronbåde.