topBanner
Citronkødboller

Citronkødboller

med bulgur, spinat & persille

Disse middelhavsinspirerede kødboller er rullet på hakket oksekød og tilsmagt med syrlig citron. En guddommelig duft spreder sig i køkkenet, når du steger kødbollerne, og vi garanterer at det får tænderne til at løbe i vand! Sammen med en lækker tomatsauce og mættende bulgur serverer du et måltid, der imponerer alle dine sanser.

Allergener:glutenægmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

85 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

3 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citron

4 g

Oksebouillon

1 stk

Gulerod

1 pose

Spinat

1 pose

Bredbladet persille

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

1 pakke

Hakkede tomater

75 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

300 ml

Vand*

1 stk

Æg*

(Indeholderæg)

¼ tsk

Salt*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2755 kJ
Kalorier (kcal)659 kcal
Fedt28 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat53 g
Sukker14 g
Protein40 g
Salt3 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.

2

Pres eller hak hvidløg. Riv citronskal, og skær citron i både. Skræl og riv gulerod. Hak spinat groft. Hak persille fint.

3

Bland hakket oksekød, panko, æg, salt, ½ hvidløg og ½ citronskal i en skål. Form fars til kødboller med en spiseske. Stil til side på en tallerken. Der skal laves 6 kødboller pr. person.

4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min. Stil til side på en anden tallerken.

5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, creme fraiche og oksebouillon. Lad simre i 5 min. Tilsæt kødboller. Lad simre indtil varme. Tilsæt spinat, persille (gem lidt til anretning) og resterende citronskal til gryden med couscous. Smag til med salt og peber.

6

Anret bulgur, kødboller og tomatsauce i dybe tallerkener. Top med resterende persille. Server med citronbåde.