
Disse middelhavsinspirerede kødboller er rullet på hakket oksekød og tilsmagt med syrlig citron. En guddommelig duft spreder sig i køkkenet, når du steger kødbollerne, og vi garanterer at det får tænderne til at løbe i vand! Sammen med en lækker tomatsauce og mættende bulgur serverer du et måltid, der imponerer alle dine sanser.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 pose
Bredbladet persille
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 pakke
Hakkede tomater
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
85 g
Bulgur
(Indeholder: Gluten, Hvede)
3 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citrusfrugt
4 g
Bouillon
1 stk
Gulerod
50 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
1 stk
Æg
¼ tsk
Salt
3 dl
Vand

Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.

Pres eller hak hvidløg. Riv citronskal, og skær citron i både. Skræl og riv gulerod. Hak spinat groft. Hak persille fint.

Bland hakket oksekød, panko, æg*, salt*, ½ hvidløg og ½ citronskal i en skål. Form farsen til kødboller med en spiseske. Stil til side på en tallerken. Der skal laves 6 kødboller pr. person.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min. Stil til side på en ren tallerken.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, creme fraiche og oksebouillon. Lad simre i 5 min. Tilsæt kødboller. Lad simre indtil varme. Tilsæt spinat, persille (gem lidt til anretning) og resterende citronskal til gryden med bulgur. Smag til med salt* og peber*.

Anret bulgur, kødboller og tomatsauce i dybe tallerkener. Top med resterende persille. Server med citronbåde.