Citronkødboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronkødboller

Citronkødboller

med bulgur, spinat & persille

Disse middelhavsinspirerede kødboller er rullet på hakket oksekød og tilsmagt med syrlig citron. En guddommelig duft spreder sig i køkkenet, når du steger kødbollerne, og vi garanterer at det får tænderne til at løbe i vand! Sammen med en lækker tomatsauce og mættende bulgur serverer du et måltid, der imponerer alle dine sanser.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Bredbladet persille

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pakke

Hakkede tomater

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

3 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

4 g

Oksebouillon

1 stk

Gulerod

50 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg

¼ tsk

Salt

3 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)588 kcal
Energi (kJ)2462 kJ
Fedt27.23 g
Mættet fedt13.2 g
Kulhydrat47.08 g
Sukker6.4 g
Protein37.62 g
Salt3.7 g

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.

Forbered grøntsager
2

Pres eller hak hvidløg. Riv citronskal, og skær citron i både. Skræl og riv gulerod. Hak spinat groft. Hak persille fint.

Form kødboller
3

Bland hakket oksekød, panko, æg*, salt*, ½ hvidløg og ½ citronskal i en skål. Form farsen til kødboller med en spiseske. Stil til side på en tallerken. Der skal laves 6 kødboller pr. person.

Steg kødboller
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min. Stil til side på en ren tallerken.

Lav sauce
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, creme fraiche og oksebouillon. Lad simre i 5 min. Tilsæt kødboller. Lad simre indtil varme. Tilsæt spinat, persille (gem lidt til anretning) og resterende citronskal til gryden med bulgur. Smag til med salt* og peber*. 

Server
6

Anret bulgur, kødboller og tomatsauce i dybe tallerkener. Top med resterende persille. Server med citronbåde.