Skip to main content
Citronkødboller

Citronkødboller

med bulgur, spinat & persille

4.0
(96)

Disse middelhavsinspirerede kødboller er rullet på hakket oksekød og tilsmagt med syrlig citron. En guddommelig duft spreder sig i køkkenet, når du steger kødbollerne, og vi garanterer at det får tænderne til at løbe i vand! Sammen med en lækker tomatsauce og mættende bulgur serverer du et måltid, der imponerer alle dine sanser.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Bredbladet persille

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 pakke

Hakkede tomater

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

85 g

Bulgur

(Indeholder: Gluten, Hvede)

3 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citrusfrugt

4 g

Bouillon

1 stk

Gulerod

50 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg

¼ tsk

Salt

3 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)588.4 kcal
Energi (kJ)2462 kJ
Fedt27.2 g
Mættet fedt13.2 g
Kulhydrat47.1 g
Sukker6.4 g
Kostfibre8 g
Protein37.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.7 g

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.

Forbered grøntsager
2

Pres eller hak hvidløg. Riv citronskal, og skær citron i både. Skræl og riv gulerod. Hak spinat groft. Hak persille fint.

Form kødboller
3

Bland hakket oksekød, panko, æg*, salt*, ½ hvidløg og ½ citronskal i en skål. Form farsen til kødboller med en spiseske. Stil til side på en tallerken. Der skal laves 6 kødboller pr. person.

Steg kødboller
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min. Stil til side på en ren tallerken.

Lav sauce
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, creme fraiche og oksebouillon. Lad simre i 5 min. Tilsæt kødboller. Lad simre indtil varme. Tilsæt spinat, persille (gem lidt til anretning) og resterende citronskal til gryden med bulgur. Smag til med salt* og peber*. 

Server
6

Anret bulgur, kødboller og tomatsauce i dybe tallerkener. Top med resterende persille. Server med citronbåde.