Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Mynte & koriander
25 ml
Basmatiris
250 g
Hvidløgsfed
1.33 spsk
Chili
1 spsk
Lime
2 tsk
Ingefær
3 dl
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)Mango
Agurk
Gulerod
Hakket oksekød
Smør*
(Indeholdermælk)Olivenolie*
Sukker*
Vand*
Pres eller hak hvidløg. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Kog ris under låg i 10-12 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Halver chili på langs. Fjern kerner. Hak fint. Skær lime i både. Skræl og riv ingefær.
Bland chili (stærk!), ingefær, limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], sukker* [2 tsk, 2 pers | 3 tsk, 4 pers], soja, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og resterende hvidløg i en skål. Stil til side.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade. Lad simre i 8-10 min.
Skær mango i 1 cm tern. Skær agurk i skiver. Skræl og riv gulerod. Hak mynteblade og koriander (med stilk) fint.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med mango, gulerod, agurk, mynte, koriander og oksekød. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.