Skip to main content
Asiatisk oksekød

Asiatisk oksekød

med hvidløgsris, mango, mynte & koriander

4.4
(6,1 t)

Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Mynte & koriander

100 g

Basmatiris

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød chili

1 stk

Lime

1 stk

Ingefær

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Mango

stk

Agurk

1 stk

Agurk, piccolo

2 stk

Gulerod

250 g

Hakket oksekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.33 spsk

Smør

1 spsk

Olivenolie

2 tsk

Sukker

3 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)397 kcal
Energi (kJ)1661 kJ
Fedt28.3 g
Mættet fedt11.6 g
Kulhydrat12.3 g
Sukker6.5 g
Kostfibre1 g
Protein26.5 g
Salt4 g

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Kog ris under låg i 10-12 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Halver chili på langs. Fjern kerner. Hak fint. Skær lime i både. Skræl og riv ingefær.

Bland marinade
3

Bland chili (stærk!), ingefær, limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], sukker* [2 tsk, 2 pers | 3 tsk, 4 pers], soja, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og resterende hvidløg i en skål. Stil til side.

Steg oksekød
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade. Lad simre i 8-10 min.

Forbered frugt & grønt
5

Skær mango i 1 cm tern. Skær agurk i skiver. Skræl og riv gulerod. Hak mynteblade og koriander (med stilk) fint.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med mango, gulerod, agurk, mynte, koriander og oksekød. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.