topBanner
Asiatisk oksekød

Asiatisk oksekød

med hvidløgsris, mango, mynte & koriander

Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.

Allergener:mælkglutensoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmatiris

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Chili

1 stk

Lime

1 stk

Ingefær

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

2 stk

Gulerod

250 g

Hakket oksekød

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

300 ml

Vand*

20 g

Smør*

(Indeholdermælk)

1 spsk

Olivenolie*

2 tsk

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2546 kJ
Kalorier (kcal)609 kcal
Fedt22 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat69 g
Sukker23 g
Protein33 g
Salt3 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pres eller hak hvidløg. Opvarm en smule olivenolie og en klat smør i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand og et nip salt. Bring i kog. Sænk til lav varme. Kog ris under låg i 10-12 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Halver chili på langs. Fjern kerner og hak fint. Skær lime i både. Skræl og riv ingefær.

3

Bland chili (stærk!), ingefær, limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], sukker [2 tsk, 2 pers | 3 tsk, 4 pers], soja, olivenolie [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og resterende hvidløg i en skål. Stil til side.

4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande ved middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade. Lad simre i 8-10 min.

5

Skær mango i 1 cm tern. Skræl agurk til lange, tynde bånd. Skræl og riv gulerod. Hak mynteblade og koriander (med stilk) fint.

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med mango, gulerod, agurk, mynte, koriander og oksekød. Dryp med en smule olivenolie. Krydr med salt og peber.