topBanner
Kyllingerisotto

Kyllingerisotto

med karamelliserede cherrytomater, pecorino & basilikum

Lad middagen gøre jobbet med en drømmende kyllingerisotto, hvis bløde karamelliserede cherrytomater tager sindet på en smagsrejse til sydlige breddegrader sammen med frisk basilikum og revet ost.

Allergener:sulfitterglutensojamælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid60 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

3 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

4 g

Kyllingebouillon

150 g

Risottoris

250 g

Cherrytomater

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Citron

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

1 pakke

Kyllingelårfilet

20 g

Pecorino Romano-ost

(Indeholdermælk)

1 pose

Basilikum

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ l

Vand*

2 tsk

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2688 kJ
Kalorier (kcal)643 kcal
Fedt15 g
Mættet fedt2 g
Kulhydrat76 g
Sukker15 g
Protein41 g
Salt3 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en kedel med vand i kog. Riv citronskal [1/2 tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.]. Bland citronskal, soja og 1-2 spsk olivenolie i en skål. Fjern overskydende fedt fra kylling. Skær i 1 cm tykke strimler. Vend i marinade.

2

Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 2 min. Opløs kyllingebouillon i kogende vand i en skål.

3

Tilsæt ris. Steg i 1 min. Tilsæt 1 dl bouillon. Rør rundt. Lad risene simre og absorbere væsken.Tilsæt yderligere 1 dl bouillon. Gentag i 35-40 min, eller indtil risene er møre.

4

Læg cherrytomater i et ildfast fast. Tilsæt balsamico, sukker og en smule olivenolie. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil tomaterne er bløde og karamelliserede. Fordel kylling i et anden ildfast fad. Bag i ovnen i 15-20 min.

5

Riv pecorino fint (gem lidt til anretning). Skær citron i både. Vend kylling, pecorino, spinat og en klat smør i risottoen. Rør indtil osten er smeltet og spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber.

6

Anret risotto på tallerkener. Top med cherrytomater, basilikumblade, en skvæt citronsaft og resterende pecorino.