HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKyllingerisotto
topBanner
Kyllingerisotto

Kyllingerisotto

med karamelliserede cherrytomater, pecorino & basilikum

Lad middagen gøre jobbet med en drømmende kyllingerisotto, hvis bløde karamelliserede cherrytomater tager sindet på en smagsrejse til sydlige breddegrader sammen med frisk basilikum og revet ost.

Allergener:sulfitterglutensoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid1 time 0 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Kyllingebouillon

15 ml

Risottoris

25 ml

Kyllingelårfilet

2 tsk

Hvidløgsfed

5 dl

Løg

Cherrytomater

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

Citron

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

Pecorino Romano-ost

Basilikum

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Sukker*

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)301.525 kcal
Energi (kJ)1261.5806 kJ
Fedt0.45 g
Mættet fedt0.1 g
Kulhydrat66.14 g
Sukker5.2 g
Protein6.3375 g
Salt1.9 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en kedel med vand* i kog. Riv citronskal [1/2 tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.]. Bland citronskal, soja og 1-2 spsk olivenolie* i en skål. Fjern overskydende fedt fra kylling. Skær i 1 cm tykke strimler. Vend i marinade.

2

Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 2 min. Opløs kyllingebouillon i kogende vand* i en skål.

3

Tilsæt ris. Steg i 1 min. Tilsæt 1 dl bouillon. Rør rundt. Lad risene simre og absorbere væsken. Tilsæt yderligere 1 dl bouillon. Gentag i 35-40 min, eller indtil risene er møre. 

4

Læg cherrytomater i et ildfast fast. Tilsæt balsamico, sukker* og en smule olivenolie*. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil tomaterne er bløde og karamelliserede. Fordel kylling i et anden ildfast fad. Bag i ovnen i 15-20 min.

5

Riv pecorino fint (gem lidt til anretning). Skær citron i både. Vend kylling, pecorino, spinat og en klat smør* i risottoen. Rør indtil osten er smeltet og spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret risotto på tallerkener. Top med cherrytomater, basilikumblade, en skvæt citronsaft og resterende pecorino.