Denne ret med svinekød, der er glaseret i en guddommelig aromatiseret marinade, har alt, hvad dine sanser drømmer om: syrlig lime, salt soja og skarp ingefær, der sammen med et nip sukker får det bedste ud af det møre kød. I selskab med aromatisk hvidløgsris og knasende peanuts er det umuligt at mislykkes, og vi lover, at både små og store vil bede om mere!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
50 ml
Koriander
150 g
Gulerod
20 g
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)300 g
Jasminris
10 g
Spidskål
1 stk
Forårsløg
1.33 spsk
Peanuts
(Indeholderjordnødder)¼ tsk
Svinekamfilet
4.5 tsk
Sesamfrø
(Indeholdersesam)3.5 dl
Hvidløgsfed
Ingefær
Lime
Smør*
(Indeholdermælk)Salt*
Sukker*
Vand*
Pres eller hak hvidløg. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Kog ris i 15-20 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skræl og riv ingefær fint. Skær lime i både. Bland resterende hvidløg, ingefær, soja, sukker*, sesamfrø og limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, pers.] i en skål.
Snit spidskål fint. Riv gulerod. Snit forårsløg fint. Hak peanuts groft.
Skær svinekød i 2 cm tykke skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg svinekød i 1 min. Tilsæt marinade. Steg under omrøring i 2 min.
Tilsæt spidskål og gulerod. Steg under omrøring i 2-4 min.
Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager på tallerkener. Top med forårsløg, koriander og peanuts. Server med limebåde.